Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
16.08.2014 08:30:37
Deli članek:

Odlično ozračje in opozorilo iz pretekle sezone

Nikola Miljković

Zmaji bodo v petem krogu odigrali šele tretjo tekmo, Velenjčane pričakujejo na krilih stoodstotnega izkupička, knapi poudarjajo, da se jim prej ali slej mora odpreti.

Ljubljančani dvoboj z Rudarjem po pričakovanjih pričakujejo v odličnem ozračju in z jasno izraženim namenom o tretji zmagi. "Moram pohvaliti fante za vrhunski pristop in željo po dokazovanju. Zdravstveno stanje v ekipi je dobro, manjkala bosta Matic Fink, ki toži nad bolečinam v hrbtu, in Josip Golubar zaradi težav s stegensko mišico," pravi Darko Karapetrović, ki ima prvič na voljo tudi Miho Zajca in Hrvoja Spahijo.

"Oba sta se hitro vklopila v naš sistem igre in pokazala, da sta kakovostna nogometaša. Hrvoje je čvrst branilec, medtem ko je Miha 'plemeniti' vezist, zato na oba zelo resno računam. Vsakemu trenerju je bistveno lažje, če ima na voljo večje število kakovostnih igralcev. Opozarjam pa, da nas čaka izjemno zahteven nasprotnik, ki je v pretekli sezoni navduševal s svojimi igrami in posledično rezultati. Toda fantje se odlično počutijo in komaj čakajo na boj z Velenjčani. Zanima nas le zmaga, čeprav se zavedamo, da bo težko. Želimo si čim večjega obiska naših privržencev, saj smo z njihovo pomočjo bistveno močnejši," je odločen trener Olimpije.

Optimist je tudi Aleksandar Rodić: "Vsekakor nas čaka precej težja naloga kot na predhodnih obračunih s Krko in Radomljami. Z vsem spoštovanjem do omenjenih moštev, a je Rudar le za razred, če ne celo dva boljši nasprotnik. Ampak igramo doma, tako da v poštev pride le zmaga."

Velenjčani z začetkom sezone nikakor ne morejo biti zadovoljni, ena zmaga ob treh porazih je kakopak manj od pričakovanj. "Slabši rezultati seveda vplivajo na samozavest igralcev, toda po drugi strani je dejstvo, da ne igramo slabo. Igra ni naša težava, jasno pa je, da jo moramo nadgraditi z goli, kar nam do zdaj ni uspevalo. Močno verjamem, da se bo to zgodilo čim prej. Kar zadeva dvoboj v Ljubljani, je Olimpija vsekakor favoritinja, mi pa si želimo odigrati kar se da dobro in iztržiti ugoden izid. Seveda si bomo prizadevali za zmago," je povedal trener Jernej Javornik, ki bo pogrešal Aljaža Krefla in Denisa Klinarja.
Arsen Perić