Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
16.08.2014 08:00:52
Deli članek:

CELje, ne CELtic

Drago Wernig - TAKA

V štajerski prestolnici je pričakovanje dvoboja s Celticom v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov seveda glavna tema pogovorov, toda še pred tem Anteja Šimundžo in njegove varovance čaka v knežjem mestu zahtevna naloga proti razigranim grofom.

Mariborčani so med tednom osvojili naslednjo v nizu lovorik, v Novi Gorici so tretjič zapored in skupaj četrtič postali zmagovalci superpokala, toda sporočilo Anteja Šimundže takoj po tekmi je bilo jasno: "Pozabite slavje!"

"Seveda smo veseli prve lovorike v sezoni, a ta zgodba je že spravljena v arhiv, osredotočeni smo na Celje," je nekdanji odlični napadalec poudaril tudi po včerajšnjem dopoldanskem treningu. "Zelo dobro se zavedamo, da je pred nami zahtevna naloga. Celjani so mlada, poletna, dinamična in hkrati kakovostna zasedba. Naši tekmeci si prizadevajo igrati hitro, kljub dvema porazoma so na dozdajšnjih preizkušnjah razkrili svoje sposobnosti. Jasno je, da bomo morali biti za želeni dosežek na najvišji ravni. Tako kot vedno in povsod nas seveda zanima zmaga, ob pravšnji meri spoštovanja do nasprotnika se bomo na igrišču postavili temu primerno. V Areni Petrol nam nikoli ni bilo lahko, Maribor pri domačih igralcih vedno izzove še dodatno motivacijo," je nadaljeval trener vijoličastih, ki bo gotovo znova posegel po rotacijah.

V kolikšni meri, ostaja neznanka, zato pa je jasno, kakšno podobo ekipe si želi videti: "Fantje morajo biti osredotočeni na svoje zadolžitve, ob številnih menjavah zaradi napornega ritma je nadvse pomembna samomotivacija. Glede na prikazano v dozdajšnjem delu sezone jim to dobro uspeva in verjamem, da bodo nalogo tudi tokrat opravili, kot od njih pričakujemo."

Čeprav gre za pomembno prvenstveno preizkušnjo, se je mislim na Celtic bržčas nemogoče izogniti, vendar 42-letni strokovnjak poudarja: "Ne, o Celticu za zdaj ne smemo razmišljati. Ne sme biti niti v podzavesti, je prepovedano."

Zanimivo bo videti, na kakšen način se bodo grofi prvakom postavili po robu. Bodo ostali zvesti igrivosti ali bodo tokrat kljub zadostni meri samozavesti po dveh zaporednih zmagah vendarle nekoliko bolj previdni? Bržčas se bo predstavil tudi Dejan Djermanović. "Maribor je izjemno kakovostno moštvo, ki svojo moč dokazuje tudi na evropskem prizorišču. Gostje so brez dvoma favoriti, a kljub temu menim, da lahko ob borbeni predstavi iztržimo dober rezultat. Med igralci vlada močna želja, da bi se niz pozitivnih rezultatov nadaljeval," pravi ljubljanski napadalec, ki bo imel do konca jesenskega dela sezone status posojenega igralca Olimpije, vratar Matic Kotnik dodaja: "Igrali bomo proti najboljšemu moštvu v Sloveniji. V tekmo gremo sproščeno in z dobro popotnico dveh zaporednih zmag. Odigrali bomo po najboljših močeh, tako kot vedno si želimo vsega izkupička in podpore s tribun. Spodbuda navijačev nam ogromno pomeni, proti Mariboru bi nam nedvomno vlila dodatnih moči."
Arsen Perić