Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
15.08.2014 17:15:02
Deli članek:

Huda poškodba Kelharja

swfc.co.uk

Kakšna smola za občasnega reprezentančnega branilca Dejana Kelharja! Le nekaj dni po podpisu kratkoročne pogodbe z angleškim drugoligašem Sheffield Wednesdayjem, si je potrgal križne vezi in po nekaterih ocenah naj bi bila letošnja sezona zanj celo končana.

Dejan Kelhar je pred nekaj dnevi podpisal kratkoročno pogodbo s svojim novim klubom, Sheffield Wednesdayjem, kjer si je želel čim prej izboriti mesto v začetni enajsterici in vse je kazalo, da mu bo to tudi uspelo. Na prijateljskih tekmah je igral zelo dobro in trener Sheffielda Stuart Grey mu je vedno bolj zaupal. 

Nato pa je prišla prijateljska tekma z Newcastle Unitedom in grozljiv trenutek za slovenskega branilca. Na obračunu proti angleškem prvoligašu si je namreč potrgal križne vezi, zato ga čaka operacija, po nekaterih ocenah pa je letošnja sezona zanj končana, še preden se je sploh začela. 

"Dejan je čudovit človek in zelo sem razočaran, da se mu je to zgodilo. To je velik udarec tako zanj kot za naš klub, saj gre za zelo kakovostnega nogometaša, ki me je v zadnjih tednih zelo navdušil. V tem trenutku je jasno pretresen zaradi novice, zelo pa so žalostni tudi njegovi soigralci, saj smo vsi skupaj zelo povezani. Želimo mu vse najboljše in čim prejšnje okrevanje," je dejal strateg Stuart Grey.

Novica o hudi poškodbi je za Kelharja prišla kot pravo presenečenje, po tekmi z Newcastlom namreč ni kazalo, da gre za tako hudo poškodbo, ne nazadnje je bil Kelhar na naslednjem obračunu proti Brightonu celo na klopi. "Šlo je za povsem nedolžen štart. Poskušal je trenirati s poškodbo, na tekmi proti Brightonu je sedel na klopi, potem pa je njegovo koleno zelo oteklo. Poslali smo ga na slikanje in rezultati so bili katastrofalni. Ugotovili smo, da ima potrgane križne vezi in da bo potrebna operacija. Bojim se, da je sezona zanj končana," je še dodal Grey in žalostno pristavil: "Gre za prekletstvo centralnih branilcev, ki se je, kot vse kaže, preneslo iz prejšnje sezone."