Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
md
md
15.08.2014 15:54:39
Deli članek:

Bil nam je ponujen, a ga nočemo nazaj

clubatleticodemadrid.com

Predsednik portugalskega velikana Benfice Luis Felipe Vieira je v izjavi za klubsko televizijo dejal, da jim je Atletico Madrid ponudil Jana Oblaka, vendar ga pri prvoligašu iz Lizbone več ne želijo videti.

Precej neverjetna se zdi zgodba, ki jo je za klubsko televizijo povedal kontroverzni predsednik Benfice Luis Felipe Vieira. Izjavil je namreč, da jim je Atletico Madrid - le nekaj tednov po tem ko je za rekordnih 16 milijonov evrov od njih kupil Jana Oblaka - slovenskega vratarja ponudil nazaj. "Madridski Atletico nam je ponudil Jana Oblaka, toda ponudbo smo zavrnili. Glede na to, na kakšen način je Oblak odšel, pri nas več ni dobrodošel," je dejal Vieira in poskrbel za marsikatero dvignjeno obrv. 

Že res, da je imel slovenski čuvaj mreže ob prihodu k Atleticu nekaj težav in da je moral zaradi poškodbe kar nekaj časa mirovati, toda precej nelogično se zdi, da bi se Oblaka rešili že po nekaj tednih, še posebej, ker so zanj plačali 16 milijonov evrov, s čimer je enaindvajsletnik postal najdražji vratar v zgodovini la lige. Oblaka sicer čaka hud boj za mesto prvega vratarja, saj se je v pripravljalnih tekmah zelo izkazal še en novi vratar Atletica, Miguel Angel Moya, toda glede na plačano odškodnino, bi skorajda zagotovo moral imeti pri rdeče-belih prednost naš reprezentant. 

Da je zgodba Benficinega predsednika bolj kot ne za lase privlečena, pa priča tudi podatek, da je Atletico najdražjega vratarja v zgodovini španske lige uvrstil med kandidate za nastop na prijateljskem turnirju "Trofeo Ramon de Carranza", ki bo na sporedu ta vikend v Cadizu. Že danes (ob 18:30) se bodo varovanci Diega Simeoneja v polfinalu pomerili proti domačinu, jutri pa bodo igrali bodisi proti Sevilli bodisi proti Sampdorii na tekmi za prvo ali tretje mesto.