Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/gv
STA/gv
15.08.2014 15:43:24
Deli članek:

Suarez: Spet se počutim kot nogometaš

vszi

Urugvajec Luis Suarez je po tem, ko mu je mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani v četrtek omililo kazen prepovedi igranja nogometa, že opravil prvi trening z Barcelono.

"Zelo sem vesel. Spet se počutim kot nogometaš, spet sem s soigralci. Težko sem že čakal, da se vse skupaj začne," je po prvem skupnem treningu s soigralci - doslej je Urugvajec, nova Barcelonina pridobitev poletnega prestopnega roka, treniral sam - dejal za klubsko spletno stran. "Vse skupaj je bilo zame zelo neprijetno. Vem, da plačujem za napako, ki sem jo naredil, a rad bi čim prej vse skupaj pozabil," je še dodal.

Uradno predstavitev 27-letnega napadalca bodo v klubu pripravili v ponedeljek na stadionu Camp Nou, ko naj bi tudi doživel premiero na tekmi: ker po delni omilitvi kazni lahko igra na prijateljskih tekmah, bi bil lahko v postavi za prijateljsko tekmo z Leonom na pokalu Joana Gamperja. "Zelo sem hvaležen klubu za vse, kar je naredil zame v zadnjih tednih. Vse to zelo cenim, zdaj se zavedam, da se mi z igranjem pri Barci uresničujejo sanje," je svojim novim delodajalcem polaskal urugvajski napadalec.

Razsodišče Cas je v četrtek kazen krovne nogometne zveze Fife potrdilo, a je Urugvajcu obenem dovolilo treninge s soigralci in igranje prijateljskih tekem. Še vedno pa uradnih tekem ne bo smel igrati tako dolgo, kot mu je naložila Fifa, do 25. oktobra, pa tudi kazen prepovedi igranja devetih mednarodnih tekem v dresu urugvajske reprezentance še vedno velja.

A vse danes pri blaugrani le ni bilo povsem sončno. Suarezovo vrnitev na treninge je nekoliko zasenčila novica o poškodbi še enega novinca v ekipi; nemški vratar Marc-Andre ter Stegen bo moral zaradi poškodbe ledvenega vretenca izpustiti začetek sezone (španska liga se bo začela 24. avgusta), počivati bo moral tri tedne.