Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.08.2014 19:50:51
Deli članek:

Zavrč z zmago tik pod vrh

Drago Wernig - TAKA

Uvodna tekma 5. kroga državnega prvenstva je bila odigrana na Ptuju, kjer sta se pomerila Zavrč in Koper, z minimalnim izidom 1:0 pa so slavili Haložani, ki so se tako prebili na drugo mesto lestvice.

Nogometaši Zavrča še naprej svoje domače tekme igrajo na Ptuju, na svoj obnovljeni stadion naj bi se preselili čez dober mesec. Tokrat so v najstarejšem slovenskem mestu gostili Koper in po zadetku Nikole Šafarića iz enajstmetrovke slavili z 1:0.

Po mirnem začetku so do prve priložnosti prišli gostje. Do odlične možnosti za zadetek je prišel Jaka Štromajer, ki je po izjemnem prodoru Palčiča po desni strani in dobri podaji v sredino prišel do žoge na štirih metrih od gola, toda meril je previsoko. Tudi nadaljevanje prvega polčasa je bilo mirno, obe ekipi sta le stežka prihajali do priložnosti, za Zavrč sta poskušala Doris Kelenc in Matija Smrekar, za Koprčane pa Ivica Guberac, toda mreži se nista zatresli.

V 40. minuti pa bi Primorci skorajda prišli do vodstva. Predložek v kazenski prostor Zavrča je poslal Mitja Lotrič, tam je do strela prišel Damir Hadžić, a zadel vratnico. Na odmor se je odšlo tako z izidom 0:0.

Začetek drugega polčasa je minil podobno zaspano kot pravzaprav večina prvega, ekipi si nista priigrali večjih priložnosti. Vse do 67. minute, ko je Zavrč izvedel bliskovit napad, toda Kelencu ga ni uspelo zaključiti z zadetkom. Le dve minuti kasneje pa so gostje še drugič na tekmi zadeli vratnico. Prosti strel z velike razdalje je izvedel Halilović, žoga je v živem zidu Zavrča nekoga oplazila, spremenila smer in ukanila Ranilovića, toda vratarja Zavrča je rešil okvir vrat.

Dvajset minut do konca tekme so domači ostali z igralcem manj, ko je Matija Kristič dobil neposredni rdeči karton zaradi prekrška nad Lotričem. Kazalo je, da bodo Primorci v zadnjih minutah pritisnili na plin in si poskušali priboriti vse tri točke, toda v nasprotju s pričakovanji so do zadetka prišli Haložani. Po mnenju glavnega sodnika Dejana Balažiča naj bi Blažič po strelu Matjašiča igral z roko v kazenskem prostoru Kopra in delivec pravice je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je v gol spremenil Nikola Šafarić in Zavrč je povedel.

Koprčani so do konca tekme poskušali izid vsaj izenačiti, v drugi minuti sodnikovega podaljška so zahtevali enajstmetrovko, ko je v kazenskem prostoru Zavrča ob posredovanju Roškarja padel Pučko, toda Balažič je samo odmahnil z roko in zmaga je ostala doma.


ZAVRČ KOPER 1:0 (0:0)

Ptuj - Mestni stadion Ptuj. 1000 gledalcev. Glavni sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana).
Strelec: 1:0 Šafarić, 11-metrovka (80)
ZAVRČ: Ranilović, Cvek, Roškar, Šafarić, Dedić, Matjašič (od 84. Benić), Datković, Kristić, Smrekar (od 65. Antolek), Težak, Kelenc (od 78. Brdar).
LUKA KOPER: Radošević, Guberac, Črnigoj (od 90. Žibert), Blažič (od 83. Bradaschia), Lotrič, Ivetić, Halilović, Štulac, Hadžić, Palčič, Štromajer (od 65. Pučko).
Rumeni kartoni: Datkovič, Cvek, Dedić; Blažič.
Rdeči karton: Kristič (71.).