Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
15.08.2014 22:34:40
Deli članek:

Vanolija ne bodo zamenjali

Drago Wernig - TAKA

Prvi mož Kopra je zavrnil namigovanja, da bi se italijanski strokovnjak moral posloviti.

V koprskem prvoligašu je bilo v pričakovanju gostovanja na Ptuju precej nemirno. Poročali smo že o tem, da sta Goran Galešić in Miroslav Čovilo pred izhodnimi vrati Bonifike, kar prav gotovo razkriva tudi podatek, da v najstarejšem slovenskem mestu nista igrala oziroma sploh nista bila med kandidati za nastop.

Prav tako je bilo slišati namigovanja, da se bo moral v primeru neuspeha na Ptuju posloviti tudi trener Rodolfo Vanoli, vendar je predsednik kanarčkov Ante Guberac po drugem zaporednem porazu takšno možnost zavrnil in poudaril, da italijanski strokovnjak ostaja na klopi: "Na morebitno zamenjavo nismo niti pomislili, vse ostalo so zlonamerna natolcevanja."

Rodolfo Vanoliju mnogi sicer vse bolj očitajo preveč obrambno usmerjeno igro, ki za gledalce ni atraktivna, toda po drugi strani je neizpodbitno dejstvo, da je ob pragmatičnem pristopu s Koprom dosegel več, kot si je še nedolgo nazaj kdorkoli drznil napovedati. Prav tako je nadvse pomembno spoznanje, da je njegov "rokopis" na igrišču nemogoče spregledati, kar bi morala biti želja slehernega trenerja.