Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.08.2014 19:50:22
Deli članek:

Domžalčani ostajajo stoodstotni

Drago Wernig - TAKA

V uvodni tekmi tretjega kroga Prve lige Telekom Slovenije so Domžale na Ptuju z 2:0 (1:0) premagale Zavrč.

Ekipi Zavrča in Domžal sta imeli po dveh krogih stoodstotni izkupiček in skupaj z Mariborom zasedali vrh prvenstvene lestvice. Za razliko od državnega prvaka pa nista prejeli zadetka. Po tretjem krogu pri tem ostajajo le še Domžale, saj so po zaslugi Francoza Benjamina Morela in rezervista Aladina Šišića vknjižile tretjo zmago.

Zavrč je po dveh gostovanjih le dočakal tekmo pred domačimi gledalci, čeprav jo je odigral na Ptuju, saj Haložani na svojem stadionu gradijo novo tribuno. V prvem polčasu se je igra odvijala med obema kazenskima prostoroma. Nekoliko več so bili pri žogi gostje, ki pa več kot strela Žana Majerja z velike razdalje niso zmogli. Nato se je igra nekoliko razživela, toda streli Dorisa Kelenca na domači ter Žana Majerja in Rudija Požega Vancaša na gostujoči strani niso obrodili sadov.

Novo priložnost je v 39. minuti zapravil Joshua Parker, ki se po Majerjevi podaji sam znašel pred Markom Ranilovićem, a je dvoboj pripadel vratarju Zavrča. Nato pa so gostje zadeli. Erik Janža je podal iz kota, debitant Benjamin Morel pa je žogo poslal v levi spodnji kot.

Domači so v drugi polčas krenili bolj napadalno. Po uri igre je Dino Kresinger z glavo meril v spodnji desni kot, a je bil na mestu Nejc Vidmar. Dve minuti pozneje je protinapad gostov zaključil Parker, z roba kazenskega prostora pa je žogo poslal mimo leve vratnice.

Haložani so imeli žogo več v svojih nogah, a so jim Domžalčani zaprli vse poti do gola. Vztrajnost se je gostom obrestovala v 91. minuti, ko je nespretnost domače obrambe izkoristil rezervist Aladin Šišić in postavil končni rezultat.

Domžalčane tekma 4. kroga čaka prihodnjo soboto, ko bodo gostovali v Velenju, Zavrč pa bo dan pozneje gostoval v Novem mestu pri Krki.

Zavrč - Domžale 0:2 (0:1)

Ptuj - Mestni stadion, 1000 gledalcev. Sodniki: Jug (Tolmin), Praprotnik (Ljubljana), Kovačič (Preserje). 
Strelca: 0:1 Morel (44), 0:2 Šišić (90+1)
ZAVRČ: Ranilović, Cvek, Kresinger, Šafarić, Kurbus, Datković, Dugolin, Kristić, Kelenc (od 63. Matjašič), Smrekar (od 47. Antolek), Težak. Trener: Željko Orehovec.
DOMŽALE: Vidmar, Skubic, Horić, Požeg Vancaš (od 86. Kous), Majer (od 70. Jelar), Živec, Morel (od 47. Šišić), Parker, Janža, Korun, Husmani. Trener: Luka Elsner.
Rumeni kartoni: Cvek (58); Požeg (50)
Rdeči karton: /.