Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
01.08.2014 16:44:53
Deli članek:

Navdušen nad posnetki Markovićevih akcij

Wikipedia

Liverpool je v končnici zadnje sezone izgubil boj za naslov angleškega prvaka, ki se ga je nato veselil Manchester City.

Trener Brendan Rodgers pa upa, da bo letos spet lahko naskakoval tako želeno lovoriko, ki so jo Redsi nazadnje osvojili leta 1990. Zato ni prav nič presenetljivo, da je klub z Anfielda v prestopnem roku zelo aktiven.

Do zdaj mu je zvestobo obljubilo šest novincev (Rickie Lambert, Adam Lallana in Dejan Lovren so prišli iz Southamptona, Lazar Marković iz Benfice, Divock Origi iz Lilla in Emre Can iz Bayerja), za katere je odštel približno 111 milijonov evrov. V Barcelono je odšel prvi strelec Luis Suarez - zanj je Liverpool iztržil 81 milijonov.

Zdaj se Rodgers ozira še po dveh bočnih branilcih. Prvi je 22-letni Alberto Moreno (Sevilla), ki igra na levi strani in je do zdaj zbral tri nastope za špansko izbrano vrsto. Zanj je zanimanje že pokazal tudi Arsenal, njegova cena pa naj bi znašala okoli 25 milijonov evrov.

Drugi je 20-letni Javier Manquillo (Atletico Madrid), desni bočni nogometaš, čigar cena naj bi prav tako znašala 25 milijonov evrov. Vendar naj bi se Liverpool z Madridčani dogovoril za posodo, verjetno celo dveletno. Po tem obdobju pa bi lahko igralca dobil za 7,5 milijona evrov.

"Še vedno imamo nekaj dela. Do konca avgusta si želimo popolniti še nekaj igralnih mest, tako da bomo novo sezono lahko začeli z močno zasedbo," je dejal Rodgers.

Tudi kapetan Redsov Steven Gerrard z navdušenjem pozdravlja trenerjev izbor novincev, poseben vtis pa je nanj naredil Lazar Marković, o katerem pred ogledom posnetkov na Youtubu ni vedel praktično ničesar. "Tako kot vsak navijač Liverpoola, sem si na Youtubu ogledal posnetke njegovih akcij. Videl sem, da je hiter in da bi znal navduševati navijače. Zelo zaupam Brendanovemu izboru, prepričan sem, da bo vsak igralec, ki ga bo pripeljal, kakovosten," je poletno 'nakupovanje' ocenil Liverpoolov zaščitni znak.