Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
01.08.2014 18:41:29
Deli članek:

Sahin zapustil priprave

bvb.de
Jürgen Klopp

Robert Lewandowski je iz dortmundske Borussie odšel v Bayern. Trener rumeno-črnih Jürgen Klopp pa se je odločil, da bo poljskega reprezentanta nadomestil z italijanskim. Tako je nastalo vrzel zapolnil z dozdajšnjim članom Torina, 24-letnim Cirom Immobilejem, za katerega je Borussia odštela 19 milijonov evrov.

Seveda se 47-letni nemški strateg zaveda, da bo novinec potreboval nekaj časa, da se navadi na novo okolje. "Zanj velja sledeče. Trenutno je polno obremenjen, intenziteta treningov je zelo visoka. Poleg tega se je znašel v povsem novem okolju. Navaditi se mora na naše posebnosti, vse skupaj je precej drugače od tistega, na kar je bil navajen v Torinu." je povedal Klopp, ki trenutno ne more računati na usluge dveh zelo pomembnih členov svoje ekipe.

Branilec Neven Subotić še naprej okreva po hudi poškodbi kolena, ki jo je staknil novembra lani, a je njegovo zdravstveno stanje iz dneva v dan boljše. "Z dopusta se je vrnil v odličnem stanju, veliko boljšem, kot sem pričakoval. Seveda je zdaj povsem osredotočen na rehabilitacijo, ampak gledano v celoti, je res dobro pripravljen."

Nekoliko drugače je z Nurijem Sahinom, ki je moral v četrtek zapustiti pripravljalni tabor v Švici. Razlog je bolečina v kolenu, s katero se ubada že nekaj časa.

Podrobnejši pregled, ki so ga opravili v Münchnu, je pokazal, da bo moral Sahin počivati tri tedne, kar pomeni, da ga 13. avgusta ne bo na supepokalnem dvoboju z Bayernom, dva dni pozneje bo izpustil prvi krog domačega pokala (Stuttgarter Kickers) in nato še tekmo prvega kroga bundeslige - 23. avgusta bo Borussia gostila Bayer iz Leverkusna.