Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.08.2014 13:41:41
Deli članek:

Đukić zaradi Izraela brez kluba v Iranu

Arsen Perić

Kako se lahko politika vmeša v šport, je na lastni koži občutil Bojan Đukić, nekdanji branilec Gorice in Kopra, ki bi se moral preseliti v iranski klub Rah Ahan Sorinet.

Izkušen branilec, ki je v zadnji sezoni igral za Maccabi Petach Tikvo, je za Nogomanio razložil svojo grenko izkušnjo iz Irana. "Ponujeni pogoji so bili zelo dobri. Vesel sem bil, da sem našel nov klub. Res je, da v Iranu, vendar nič ne de, dolgo sem bil brez kluba. Vse je bilo v najlepšem redu, dobro smo trenirali, igrali prijateljske tekme, ko pa smo se vrnili v Teheran, so se stvari zakomplicirale," je pogovor začel Đukić, ki se je od Maccabija poslovil predvsem zato, ker so mu Izraelci želeli zmanjšati plačo, na kar pa nekdanji igralec Gorice in Kopra ni želel pristati, zato so se dogovorili za predčasno prekinitev sodelovanja. 

V Teheranu je Đukić izvedel šokantno novico, da mu iranska vlada noče izdati dovoljenja za bivanje in igranje, saj je njegov certifikat prišel iz Izraela, Iran pa podpira Palestino. "Nisem mogel verjeti. Vmešali so se predstavniki vlade ali vojske, saj še sam ne vem. V klubu so bili do mene korektni in pošteni, ni jim bilo vseeno, toda proti državi ne morejo. To je zaplet, ki je nastal brez potrebe. Jaz z Izraelom nimam nič, le igral sem tam nekaj mesecev. Razložil sem jim, da vem, kako je v vojni, preživel sem jo, ampak njih to ne zanima," je razočaran Đukić, ki pa vseeno upa, da bo lahko zaigral za iranskega prvoligaša.

Trener Hamid Estili si ga namreč zelo želi imeti v svojih vrstah, zato bo poskušal zaplet rešiti kar sam. "Zna trajati nekaj dni. Upam, da se bo vse dobro končalo. Iran mi je všeč. Je sicer specifična država, precej drugače je kot pri nas. Odvisno pa, kako gledaš nanj. Pred revolucijo je bila to zelo napredna država, kulturno zelo razvita. Zdaj je, kot je. Jaz sem v Iranu želel igrati nogomet, nisem vojak, nisem niti Izraelec, zato upam, da bodo razumeli, da gre le za nesporazum." je pojasnil sedemindvajsetletni branilec in pristavil: "Nekaj dni sem že doma in čakam. Vseskozi treniram, da vzdržujem pripravljenost. Bomo videli, kaj bo. Če bo zadeva padla v vodo, bom moral poiskati nekaj novega, najraje v tujini. Slovenija? Če povem po pravici, me nihče ni klical, jaz pa se tudi nisem izpostavljal. Zanimal bi me urejen klub."  

Povejmo še, da je v Rah Ahan Sorinet pred nekaj dnevi prestopil tudi nekdanji vratar Kopra Igor Nenezić, ki težav s certifikatom ni imel, saj je le-ta prišel iz Slovenije.