Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
18.08.2024 14:58:56
Deli članek:

Bo Damir Krznar pred obračunom z Olimpijo prevzel Rijeko? Zdaj je (najbrž) vse jasno ...

Martin Metelko

Odštevanje do hrvaško-slovenskega spopada na Rujevici.

Nogometaše Olimpije po derbiju s Celjem v četrtek čaka prva tekma zadnjega kroga v kvalifikacijah za konferenčno ligo. Zmaji se bodo na Rujevici pomerili z Rijeko, kjer so bili pretekli dnevi nadvse zanimivi. Predsednik Damir Mišković se je v pričakovanju povratnega dvoboja z Elfsborgom odločil za zamenjavo trenerja. Željki Sopiću se je na vrat na nos zahvalil za sodelovanje, vodenje ekipe je prevzel njegov pomočnik Radomir Đalović. Mnogi so bili prepričani, da gre zgolj za začasno rešitev, ki bi lahko dolgoročnejša postala v primeru uvrstitve v play-off kvalifikacij za ligo Europa, posledično je bilo nemogoče preslišati ugibanja o novem obrazu na vroči klopi. Še najbolj glasno se je omenjal Damir Krzmar, ki je pred tem nepričakovano ostal brez službe na stadionu Z'dežele, kjer je svoje mesto prepustil svojemu predhodniku Albertu Rieri.

Ker zasedbi s Kvarnerja, del katere je tudi nekdanji vezist Aluminija Dejan Petrovič, na Švedskem ni uspelo, je Damir Krznar postal še bolj aktualen, ampak vse kaže, da nove zamenjave na Reki vendarle ne bo in da nekdanji odlični črnogorski napadalec ima zaupanje lastnika kluba. Temu pritrjuje informacija o imenovanju novega pomočnika trenerja. To vlogo bo opravljal dozdajšnji športni direktor Posušja Davor Landeka, ki je nekoč igral v dresu Rijeke.

Rijeko v nedeljskem večeru čaka še ligaški spopad z Istro, nato bodo vse misli usmerjene v četrtek. "Če bi nas na začetku kdo vprašal, če želimo igrati play-off konferenčne lige proti Olimpiji, bi to gotovo sprejeli. To je dejstvo. Spoštujemo Ljubljančane, ampak najbolj cenimo sebe," v pričakovanju obračuna z varovanci Victorja Sancheza pravi Radomir Đalović.