Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.08.2024 15:14:34
Deli članek:

Grozljivo sramotni prizori v Turčiji, klub Mihe Zajca na tapeti, predsednik pa v krvi (foto + video)

Profimedia

Turški nogomet spet tresejo incidenti, popoln kaos je zavladal nogometu. Tekmo Fenerbahčeja zabeležil resen eksces, predsednik istanbulskega kluba končal v krvi.

Okoli Fenerbahčeja nikakor ni miru. Ekipa, ki jo je poleti prevzel Jose Mourinho, je že kar na začetku sezone doživela hladen tuš. Čeprav so bili načrti visokoleteči, Fenerbahče po porazu z Lillom ne bo igral v ligi prvakov. Navijači norijo in stopnjujejo svoj pritisk na upravo.

Nova epizoda incidentov se je zgodila na gostovanju v Izmirju pri Göztepeju. Gostje so sicer z zadetkoma Edina Džeka in Youssefa En Nesyrija vodila že z 2:0, potem pa domov odnesla le točko. A marsikaj se je zgodilo že pred izenačenjem domačinov.

Profimedia


Začelo se je že pred tekmo, saj je del navijačev Fenerbahčeja s kupljenimi vstopnicami ostal pred zaprtimi vrati. Na tribuni je bilo zaradi tega naelektreno vzdušje, ki ga je v premoru skušal umiriti predsednik Fenerbahčeja Ali Koç. Ko se je približal navijačem, se je nanj vsul plaz kozarcev in steklenic. Ena od njih ga je zadela v glavo, za nameček pa ga je vsesplošnem kaosu, ki je sledil, eden od funkcionarjev domačega kluba (okoli vratu je imel akreditacijo) fizično napadel in podrl na tla. Koç je stadion zapustil z okrvavljeno glavo.

Profimedia


Gostujoči navijači so povsem razbili straniščne prostore pod tribuno, pomagalo kakopak ni niti pojasnilo policije, da je bilo pred stadionom enostavno preveč gostujočih navijačev, saj ima sektor za goste pač omejeno kapaciteto.

Miha Zajc ni igral, ni ga bilo niti na klopi. Na začetku sezone se je znašel v nemilosti trenerja Mourinha, domnevno naj bi bil na izhodnih vratih. Zanimivo, zanj se zanima ravno Göztepe, pri katerem je v nadaljevanju zaigral David Tijanić. Le tri minute po vstopu na igrišče je podal za prvi zadetek svoje ekipe‌ in tako pomembno pripomogel pri zlata vredni točki proti favoriziranemu tekmecu.

Profimedia

Profimedia

Profimedia

Profimedia

Profimedia

Profimedia