Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Ekipa SN
Ekipa SN
0 06.02.2023 12:36:20

Pravi zmagovalec! Po Kopru se je za njim izgubila sled, zdaj je razkril, kaj se je zgodilo: Ležal v bolnišnici!

V drugem delu pretekle sezone je s statusom posojenega igralca branil barve Kopra. Marko Đira je na slovenskem prizorišču zbral 11 nastopov in se enkrat vpisal med strelce, nakar se je po vrnitvi v Maksimir za njim izgubila vsaka sled.

Zdaj je 23-letni vezist razkril razlog. Za njim je »križev pot«. »Ne vem, kako boste vi še igrali nogomet,« je stavek, s katerim se je soočil pred pol leta. »Ležal sem v bolnišnici, ni mi bilo do ničesar. V predelu trebuha sem imel močne bolečine, šest dni nisem spal. Potem pa je prišlo zdravstveno osebje, mi razkrilo izvide in namenilo tudi omenjeni stavek. V trenutku se mi je porušil svet,« je v pogovoru za germanijak.hr povedal nekdanji kanarček, ki se je za pomoč obrnil na splitskega zdravnika Zorana Tocilja. »Povedali so mi, da sem imel črevesni infarkt in infarkt ledvic. Da mi ledvice odpovedujejo. Hoteli so opraviti biopsijo, toda on je rekel, da je to zadnja možnost. In da naj na lastno odgovornost zapustim bolnišnico ter pridem k njemu v Split. To sem tudi storil. Bil sem tam, skrbel je zame in me pozdravil, tako da sem zdaj ponovno na igrišču,« je dejal Marko Đira.
Za njegove težave so vedeli redki. Le ožja družina in osebe, ki jim najbolj zaupa, ter zdravniki. »Odločil sem se, da je to moj boj in da ni nikakršne potrebe, da iz tega delam cirkus. Soočil sem se s tem in šel v boj ob podpori najbližjih. Šele ko je bilo vsega konec, sem zaupal ljudem, kaj sem prestal,« je pojasnil zdaj že nekdanji igralec Dinama. Z modrimi je pretrgal vezi, prekinil je pogodbo in se pridružil Šibeniku. »Po novem letu se je pojavilo zanimanje Šibenika, ki seveda ne more plačati odškodnine, in ko so mi v Maksimirju rekli, da posoja pravzaprav ni možnost, sem se odločil za prekinitev.«
Dokaj pogumna poteza ob spoznanju, da bi lahko še dve leti in pol dobival visoko plačo pri modrih. »Ne zanima me, da bi sedel v Maksimirju, nizal kroge okrog igrišča in dobival plačo na račun. Sem v najboljših letih. Želim delati tisto, kar najbolje znam in v čemer uživam – igrati nogomet! Sem na začetku nove poti,« poudarja Marko Đira.

Značke: koper, đira

Članki iz rubrike