900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 05.02.2023 23:01:10

Interju milanski derbi, vodilni Napoli zanesljiv

Profimedia
Nogometaši Napolija so tudi v 21. krogu italijanske lige svoje delo opravili po pričakovanju. V gosteh so s 3:0 premagali Spezio in se še utrdili na vrhu lestvice. Neuspešen je bil Udinese, ki je v gosteh pri Torinu izgubil z 0:1. Inter je v milanskem derbiju zmagal z 1:0.

Napoli je prišel do pete zaporedne zmage. Po zadržanem prvem polčasu so Neapeljčani v drugem stvari postavili na pričakovano mesto, v glavnih vlogah pa sta znova bila glavna akterja letošnjih uspehov zasedbe Luciana Spalettija, Gruzijec Hviča Kvarachelia in Nigerijec Victor Osimhen.

Kvarachelia je mrežo Spezie, za katero je Tio Cipot igral od 76. minute, načel v 47. minuti, ko je uspešno izvedel enajstmetrovko. Osimhen je v 68. minuti podvojil prednost Napolija, v 73. pa je dodal še en zadetek. Zanj pa je podal Kvarachelia.

Osimhen je s 16 goli prvi strelec lige, Kvarachelia, ki je dodal osem zadetkov, pa je z devetimi podajami najboljši podajalec lige.

Napoli ima zdaj 13 točk prednosti pred Interjem Samirja Handanovića, ki je premagal Milan po tem, ko je v 34. minuti edini zadetek dosegel Lautaro Martinez. Tudi sicer so črno-modri, pri katerih je Handanović sedel na klopi za rezerviste, prevladovali na zelenici.


Za 16 točk pa zaostaja Roma, ki je v soboto z 2:0 odpravila Empoli Petra Stojanovića in Lovra Štubljarja.

V soboto je tudi Lecce z 2:0 v gosteh premagal zadnjeuvrščeni Cremonese, Sassuolo pa je z 1:0 odpravil Atalanto.

Videmčani, pri katerih je Sandi Lovrić igral od 60. minute, Jaka Bijol pa do 87. minute, pa so danes zadetek prejeli v 49. minuti, dosegel ga je Yann Karamoh. S Torinom so Videmčani zdaj zamenjali mesti, Torino je sedmi, Udinese pa osmi.

Danes pa je še Fiorentina gostila Bologno in izgubil z 1:2, pri čemer je zmagoviti zadetek v 47. minuti dosegel Stefan Posch.

V ponedeljek bo Verona igrala proti Laziu, Monza pa proti Sampdorii Martina Turka. V torek bosta krog zaprla Salernitana Domna Črnigoja in Juventus.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike