Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.01.2016 08:09:39
Deli članek:

Handanovićev trener izgubil živce in tekmeca obtožil za rasista in homofoba

Profimedia

Ob in po koncu tekme italijanskega pokala med Napolijem in Interjem je bilo še kako vroče.

Sinočnja tekma italijanskega pokala med Napolijem in Interjem je bila še kako vroča. Na zelenici je blestel Samir Handanović, ki je z odličnimi posredovanji zaklenil gol in Milančanom pomagal do zmage z 2:0 ter tudi do napredovanja v polfinale. Tik pred koncem obračuna se je nato zaiskrilo ob robu igrišča, kjer sta si v lase skočila kar oba trenerja! Roberto Mancini in Maurizio Sarri sta si očitno povedala marsikaj sočnega, o čemer pričajo tudi njune izjave.

"Sarri je rasist, homofob in takšne ljudi bi morali izobčiti iz nogometa. Ko sem četrtega sodnika povprašal, zakaj je pokazal pet minut podaljška, je Sarri prišel do mene in začel kričati name, da sem 'frocio' in 'finocchio' (oba izraza sta v Italiji žaljivki za istospolno usmerjene ljudi, op. a.). S ponosom bi bil to, če bi bil seveda on to, kar naj bi bil pravi moški. Sramota je, da se 60-letni človek obnaša tako. Lahko se prepiraš, toda to je bilo sramotno. V garderobi se mi je opravičil, toda želim, da bi ga bilo sram zaradi tega, kar je povedal. V Angliji takšnemu ne bi več dovolili na klop," se je razburjal trener slovenskega vratarja.

Maurizio Sarri, ki sicer prihaja iz Toskane, regije, kjer so ljudje znani tudi po tem, da radi sočno kolnejo, je odgovoril: "Tudi on je mene žalil! Ampak takšne stvari se dogajajo na igrišču. Naučili so me, da si nato po koncu sežeš v roko in je vse mimo. Ko je nekdo pod stresom, se dogaja marsikaj. Opravičil sem se mu in tukaj bi se moralo končati. Zdaj me ljudje zmerjajo s homofobom in še čem. Rekel sem, kar mi je prvo padlo na pamet. Naslednjič mu bom rekel, da je 'democristiano' (krščanski demokrat, op. a.). Imam istospolno usmerjene prijatelje, nisem homofob. Ne pričakujem, da bom kaznovan. Mancini me je ozmerjal, da sem stari prdec. Je bilo tudi to rasistično proti starim ljudem?"