Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
19.01.2016 19:15:05
Deli članek:

Dejan Djermanović: Skoraj bi se zjokal

Arsen Perić

Ko smo se pred približno desetimi dnevi pogovarjali z Dejanom Djermanovićem, je dejal, da je verjetno že odigral zadnjo tekmo za Olimpijo.

Njegova napoved se je uresničila, konec prejšnjega tedna je prekinil sodelovanje z zeleno-belimi, kariero pa bo nadaljeval v sarajevskem Željezničarju.

Za 27-letnim napadalcem je zelo pester teden, v četrtek se je poslovil od "svojega" kluba, v katerega je prišel pred štirimi leti iz bolgarskega Litexa, nato pa podpisal pogodbo s sarajevskim Željezničarjem.

alesfevzer.com

Čeprav so od takrat minila štiri leta, se še vedno zelo dobro spomni dne, ko se mu je izpolnila velika želja, da bi nosil dres štirikratnega slovenskega prvaka. "Vsega se dobro spomnim, bil sem vesel kot otrok. Vedno sem si želel igrati za Olimpijo, kot deček sem hodil s šalom na tekme, gledal člane, potem pa sem kar naenkrat sam prišel tja," se je lepih trenutkov spomnil Djermanović in nato pripomnil, da bi se v tistem času lahko odločil tudi drugače, a srce ga je vleklo v ljubljeni klub. "Litex je bil bolgarski prvak in lahko bi si izbral kakšno boljšo možnost, toda ko je prišla ponudba Olimpije, je bilo to to, o drugih stvareh sploh nisem premišljeval. Da, mogoče bi lahko v Olimpijo prišel tudi pozneje, ampak ko pogledam nazaj, mi ni prav nič žal, da sem se tako odločil."

Skoraj bi se zjokal, ne vem, ali sem v nogometu doživel še kaj lepšega.

SPOROČIL IN KLICEV KOT ŠE NIKOLI V ŽIVLJENJU
Njegova ljubljanska zgodba se je začela izjemno, na debiju je Nafti nasul tri gole in na prvih sedmih tekmah petkrat meril v polno. Sledila je huda poškodba kolena, po kateri je šlo vse navzdol, štiri leta v Olimpiji so bila zato precej čudna.

alesfevzer.com

"V Olimpiji sem doživel marsikaj, manjka mi samo to, da bi bil z njo prvak. Če nič drugega, bi to letos rad postal vsaj v vlogi navijača," je svoje želje razkril Djermanović in še enkrat poudaril, da je za njim resnično zelo čustveno obdobje, ki ga je prineslo slovo od Olimpije. "Že ko sem se poslavljal od ljudi iz kluba, mi je bilo težko, kaj šele ko sem se poslavljal od soigralcev, s katerimi sem bil vsak dan. Po drugi strani pa sem doživel neke vrste olajšanje, ker sem želel oditi drugam, kjer bi me drugače obravnavali. V Ljubljani so name ves čas gledali kot na rezervo, zato sem želel zamenjati okolje."

Ob prekinitvi pogodbe so ga preplavila čustva, ki jih je delil na svojem profilu na facebooku, po tej objavi pa mu je skoraj "pregorel" telefon. "V dveh, treh dneh sem dobil toliko sporočil in klicev kot še nikoli v življenju, niti ko sem odhajal v Litex." To je bil najlepši dokaz, kako priljubljen je med vsemi, ki jim srce bije za trenutno vodilno ekipo slovenskega prvenstva.

"Sem Ljubljančan, nekako sem mislil, da me imajo ljudje mogoče radi, zdaj pa sem videl, da me imajo res. To ne velja samo za Green Dragonse, temveč tudi za preostale, ki so spremljali nogomet." Na dan, ko je postal nekdanji član Olimpije, se mu je zgodila še ena stvar, ki je nikoli ne bo pozabil.

Soigralec Nemanja Mitrović mu je pripravil zelo lepo presenečenje, stopil je v stik z Green Dragonsi in se z njimi dogovoril za neke vrste "poslovilno" zabavo. "Z Nemanjo sva šla v mesto na večerjo, tam pa me je pričakalo med dvajset in trideset navijačev, ki so skandirali moje ime in prižgali bakle. Skoraj bi se zjokal, ne vem, ali sem v nogometu doživel še kaj lepšega," je priljubljeni Djerma še enkrat podoživel prijetno presenečenje.

alesfevzer.com

ZAGOTOVO PRIDEM NA PROSLAVO NASLOVA
Njegova naslednja destinacija je Sarajevo in tamkajšnji velikan Željezničar, ki mu je obljubil dveletno zvestobo. Slednjemu v tej sezoni ne gre najbolje, na lestvici drži šesto mesto, od vodilne Slobode pa ga loči velikih dvanajst točk.

Če bo NK Olimpija prvak, bom zagotovo med navijači na Prešernovem trgu, oziroma kjerkoli se bo že proslavljalo.

"V klubu so mi predstavili načrte, Evropo si želijo izboriti prek pokalnega tekmovanja, druga želja pa je, da bi zbrali čim več točk in izboljšali šesto mesto. Uprava dela ekipo za naslednjo sezono, vsi novinci smo podpisali dveletno pogodbo," nam je razložil, kaj ga čaka v bosansko-hercegovski prestolnici, kjer je v preteklosti pol leta že igral za Slavijo, kar je bila njegova prva profesionalna nogometna izkušnja.

Dejstvo je, da so mu v Željezničarju že rekli, da si bo moral svoje mesto v moštvu priboriti na treningih, kar je povsem razumljivo. "Trening je pokazatelj za sestavo ekipe, so mi pa dali vedeti, da so me pripeljali kot prvega napadalca. Upam, da se mi bo vse poklopilo in bodo stvari stekle kot morajo," je še povedal, in preden smo se poslovili, z nami delil obljubo, ki jo je ob slovesu dal Dragonsom: "Če bo NK Olimpija prvak, bom zagotovo med navijači na Prešernovem trgu, oziroma kjerkoli se bo že proslavljalo." S tem je preprost fant z Rakove jelše vnovič potrdil svojo ljubezen do zeleno-bele barve in ravno zaradi nje ni prav nič čudnega, da je tako priljubljen med navijači.