Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
19.01.2016 23:13:01
Deli članek:

Sarma spet izjemen, Inter v polfinalu pokala (video)

Nocoj sta si v četrtfinalu italijanskega pokala v Neaplju nasproti stala Napoli in Inter.

Vložek je bil velik, napredovanje v polfinale pokalnega tekmovanja in temu primerna je bila tudi zavzetost tekmecev na igrišču. Na koncu so bili boljše volje Milančani, ki so slavili z 2:0, in se bodo v polfinalu pomerili z boljšim iz dvoboja Lazio - Juventus, ki bo na sporedu jutri.

Po rezultatu se zdi, da so gostje prišli do precej lahke in zanesljive zmage, a temu še zdaleč ni bilo tako. Za zmago se lahko v prvi vrsti zahvalijo Samirju Handanoviću, ki je bil nepremostljiva ovira za Neapeljčane. Na koncu je statistika zabeležila kar sedem njegovih obramb, med katerimi je bilo spet nekaj izjemnih posredovanj, s katerimi je svoje moštvo ohranjal pri življenju.

Domačini so že od prvega sodnikovega žvižga silovito krenili proti tekmečevim vratom in povsem prevladovali na igrišču. Njihov vratar Pepe Reina se je dobesedno dolgočasil v svojem kazenskem prostoru, saj modro-črni v prvem polčasu niso sprožili niti enega strela na njegova vrata.

Na začetku drugega dela igre je bilo nekaj manj obetavnih akcij, prvo je imel po dobri uri igre Stevan Jovetić, ki je s strelom z razdalje nekoliko ogrel Reinove dlani. Črnogorski napadalec pa je dobrih deset minut pozneje poskrbel za vodstvo Interja, ko je s prefinjenim strelom s približno 23 metrov ukanil "okamenelega" Španca. Potem so domačini vnovič pritisnili v želji, da bi izenačili, a so vnovič naleteli na nepremostljivo oviro z imenom Samir Handanović.

Njihovi upi po izenačenju so začeli bledeti v 88. minuti, ko je drugi rumeni karton (zaradi simuliranja) prejel Dries Mertens, v drugi minuti sodniškega podaljška pa je Adem Ljajić po hitrem protinapadu z drugim golom zapečatil usodo Napolija.