Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
19.01.2016 18:27:19
Deli članek:

Italijanski prvak bo imel konkurenco v finančno močnih Angležih

Reuters

Pri Juventusu si močno želijo, da bi v svoje vrste pripeljali napadalca svetovnega kova.

Prvi na njihovem seznamu želja je Edinson Cavani, ki zadnji dve leti in pol brani barve PSG-ja, s katerim ima sklenjeno pogodbo do poletja 2018. Toda 28-letni Urugvajec v francoski prestolnici ni zadovoljen, predvsem ga moti dejstvo, da mora živeti v senci Zlatana Ibrahimovića. Zato naj bi bila njegova velika želja, da bi si poleti našel novega delodajalca.

Po informacijah, ki prihajajo iz Italije, nogometaševi zastopniki že nekaj časa iščejo primeren klub za Cavanija. Če je Urugvajčeva želja, da zapusti PSG dobra novica za Juventus, pa jo seveda hkrati spremlja še tista slaba. Italijanski prvak jasno ni edini, ki si želi odličnega napadalca v svojih vrstah. Konkurenca za Cavanijev podpis je precej huda, v lov nanj naj bi se spustila tudi finančno izjemno močna Manchester City in Chelsea.

Cavani je v PSG odšel julija 2013, ko so Francozi zanj odšteli astronomskih 64,5 milijona evrov, to je bil tudi rekordni znesek kar zadeva francoske klube. Pred tem pa je šest let in pol preživel v Italiji, kjer si je v dresih Palerma in Napolija tudi ustvaril ime. Kot zanimivost lahko omenimo, da je za Napoli na 138 tekmah zabil kar 104 gole, medtem ko je za Palermo v polno meril 36-krat na 117 tekmah.

V letošnji sezoni je za PSG na 26 tekmah dosegel 13 zadetkov, ob tem pa ima samo še dve asistenci.