Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
20.01.2016 07:48:25
Deli članek:

Petar Stojanović razkril: Zaradi Dinama zavrnil bogatega snubca

psf

Slovenec v Zagrebu Petar Stojanović je v pogovoru s hrvaškimi novinarji razkril nekaj zanimivosti.

Petar Stojanović se privaja na novo okolje in predvsem na novo ekipo. Nekdanji član Maribora je v teh dneh z Dinamom na pripravah v Rovinju, kjer je razkril, kako močna je bila njegova želja za prihod v hrvaško prestolnico.

Prvi vtis je vedno pomemben, Petar Stojanović se lahko pohvali, da je glede tega v Zagrebu dosegel namen. V hrvaški prestolnici prevladuje prepričanje, da so modri z njegovim prihodom naredili dober posel in da bo najmlajši debitant v zgodovini slovenske reprezentance okrepitev v pravem pomenu besede. In tudi sam zagotavlja, da se v novem okolju dobro počuti.

"Za zdaj je vse v najlepšem redu, soigralci in vsi v klubu so me lepo sprejeli. Sicer pa je opazno, da je Dinamo na višji ravni od Maribora. Igralci so boljši, vse je hitrejše. Upam, da ne bo trajalo dolgo, da pridem do te ravni in da se bom hitro prilagodil temu, kar se bo od mene zahtevalo. Potrebujem nekaj časa, toda verjamem, da ne preveč," je v intervjuju za Sportske novosti med drugim povedal Petar Stojanović.

DO OLIMPIJE NOBENIH ČUSTEV
V nadaljevanju je razkril, kako zelo si je želel v Zagreb. "Imel sem boljšo ponudbo enega od ruskih klubov. Klicali so me, da prihajajo pome v Maribor in da bomo takoj podpisali pogodbo. Zahvalil sem se za vabilo in pojasnil, da čakam, kaj se bo zgodilo z Dinamom. Ko sem izvedel, da si me Zagrebčani nadvse želijo, sem bil presrečen. Nič več me ni zanimalo, niti neka druga ponudba. Menim, da sem naredil odlično potezo in da bom tukaj gotovo napredoval."

O zanimanju ruskega prvoligaša smo pisali tudi v našem časniku, a takrat nam bolj konkretnih informacij ni uspelo izvedeti. Ime kluba je bila velika neznanka, medtem pa nam je prišlo na uho, da je bil to Kuban iz Krasnodarja, ki je Mariborčanom menda ponujal tudi precej višjo odškodnino, toda Stojanoviću selitev na vzhod ni ustrezala. Njegova beseda je bila kakopak zadnja, zato športnemu direktorju Zlatku Zahoviću ni preostalo drugega, kot da sklene posel s serijskimi hrvaškimi prvaki.

Novopečeni član Dinama je v pogovoru s Tomom Ničoto spregovoril tudi o tem, kako mu je bilo kot Ljubljančanu v dresu Maribora igrati proti Olimpiji. "Nikoli nisem igral za Olimpijo, zato do tega kluba nimam kakšnih posebnih čustev. Z vsem srcem sem pri Mariboru. To je klub, ki ga imam rad in za katerega navijam. Ko igraš proti Olimpiji, ne maraš nasprotnika, želiš ga premagati. Ko zeleno-beli igrajo v Evropi, pa jim seveda želim vso srečo."

BREZ ZAHOVIĆA GA NE BI BILO
Temperamentnemu značaju 20-letnega Ljubljančana se je bilo seveda nemogoče izogniti. Ter pretirani agresivnosti v posameznih trenutkih, kar ga je stalo veliko kartonov. "Res je, agresiven sem, ampak takšen pač sem. Prizadeval si bom se spremeniti, da bi dobil čim manj kartonov zaradi pogovorov s sodniki, zaradi ugovarjanja, toda agresivnosti nikoli ne bom menjal. Takšen pristop me je pripeljal do sem, le na tak način lahko igram. Imam veliko srce, to me ponese, drugače ne znam. Veste kaj, nič nimam proti sodnikom, a ko dosodijo nekaj, za kar menim, da je bilo napačno, se razjezim. To spada k tekmi, sem zelo čustven in vedno stoodstotno v igri. Ne gre za namero, preprosto se zgodi. Storil bom vse, kar je v mojih močeh, da bi se v prihodnje bolj nadziral, toda agresivnost in srčnost, ki ju premorem, sta pozitivni. Brez tega ne morem, to je moj največji adut."

Kakšno mnenje pa ima o Krunoslavu Jurčiću? "Je izjemen trener, boljšega do zdaj še nisem imel. Ko je prišel v Maribor, sem napredoval, prav tako kot vsa ekipa. V moštvo je prinesel nekaj novega. In energijo, ki mi ustreza," je odvrnil Petar Stojanović in z izbranimi besedami govoril tudi o Zlatku Zahoviću: "Brez njega takšnega Maribora gotovo ne bi bilo."