Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
21.10.2015 08:58:05
Deli članek:

Incident v Maksimirju: policija prijavila nogometaša Olympiakosa (video)

YouTube

Nogometaši Olympiakosa so v 3. krogu lige prvakov prišli do minimalne zmage v Zagrebu, hrvaški mediji pa so se bolj razpisali o dogodkih po tekmi, ko je policija prijavila gostujočega igralca Luko Milivojevića.

Zagrebški Dinamo si je po zmagi proti Arsenalu veliko obetal tudi od domače tekme proti Olympiakosu, a se ni končalo po željah privržencev domače ekipe. Tekmo je v 79. minuti odločil Ideye Brown in Grkom prinesel pomembno zmago v borbi za napredovanje iz skupinskega dela.

Hrvaško javnost je ob porazu razburilo še eno dejanje točno določenega akterja. Pravzaprav dve dejanji iste osebe, vendar pri enem ravnanju krivijo še drugo osebo. Pa lepo po vrsti. Olympiakosov vezni igralec Luka Milivojević je po tekmi v prostorih namenjenih za dajanje izjav prišel pokrit s kapo srbskega kluba Crvene zvezde, kar je domače funkcionarje močno razburilo in so jo obravnavali kot hudo provokacijo. Domači šef varnosti Krešimir Antolić je stopil do srbskega nogometaša in mu dejal, naj da kapo dol, a prošnje niso bile uslišane.

Do Milivojevića je pristopil tudi uradni delegat tekme in naredil fotografijo, ki naj bi romala na UEFA za morebitne ukrepe proti igralcu. Član Olympiakosa pa je imel srečanje tudi s hrvaškimi organi pregona, ki so ga popisali in vložili prijavo. Kaj so ga obtožili, ni znano.

''To je za nas provokacija,'' je po tekmi dejal Antolić, Milivojević pa je odgovoril: ''Sem velik navijač Crvene zvezde, tam sem igral. Kapa je bila darilo novinarja. Ne gre za nič osebnega, sem navijač Crvene zvezde.'' Roko na srce, poteza ni bila najbolj primerna, če že, bi moral 24-letnik nositi pokrivalo kluba, za katerega igra.

Milivojević je dodatno razburil hrvaško javnost, ko je v 94. minuti v kazenskem prostoru igral z roko, sodnik Paolo Tagliavento pa je ob protestih le odmahnil z roko in nadaljeval igro.