mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 20.10.2015 22:09:54

Ezekiel Henty: Obstaja zanimanje drugih klubov

alesfevzer.com
V dozdajšnjem delu sezone je bil za igralca kroga šestič izbran član Olimpije, drugič je laskavi naziv odšel v roke Ezekiela Hentyja. Prvič mu je to uspelo, ko je v šestem krogu v Ljudskem vrtu z odlično igro in dvema zadetkoma zapečatil usodo državnih prvakov. V nedeljo je podobna usoda doletela pokalnega prvaka ...

Nigerijski napadalec je bil tisti, ki je bil z dvema zadetkoma najbolj zaslužen, da so zeleno-beli vknjižili deseto zmago v sezoni in imajo na vrhu prvenstvene razpredelnice štiri točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem Gorico ter sedem pred Domžalami in Mariborom. S svojimi igrami je nase opozoril tudi klube onkraj naših meja, ampak gremo po vrsti.

Reprezentančni premor na vodilno zasedbo tekmovanja ni imel negativnega vpliva. Zmaji so ohranili dobro formo, ki so jo kljub nekoliko slabši predstavi potrdili z zmago. Na drugi strani so se Koprčani še enkrat izkazali za zelo neugodnega tekmeca, več od minimalnega poraza pa jim vseeno ni uspelo iztržiti. V odlični formi je tudi Ezekiel Henty, ki mu dvotedenski premor nikakor ni škodil.

"Med reprezentančnim premorom sem dobro treniral in v tem času postal še bolj lačen igre, tako da je ta premor name vplival pozitivno,« se je kar smejalo ljubljanski petinpetdesetici, ki smo jo včeraj zmotili med počitkom, saj so imeli varovanci trenerja Marijana Pušnika prost dan. Kljub temu se je z veseljem odzvala na naš klic in kaj hitro smo se dotaknili nedeljskega obračuna, v katerem Olimpija v prvem polčasu ni pokazala takšne igre, na katero nas je v tej sezoni skoraj že navadila. Ne glede na vse je po Hentyjevem mnenju to nekaj povsem normalnega.

"Koprčane je prvič vodil novi trener, nastopili so v nekoliko spremenjeni zasedbi in bili zaradi vsega skupaj še dodatno motivirani. Dejstvo je, da je vedno težko igrati proti takim ekipam, še posebej na njihovem igrišču. Nikakor nismo pričakovali lahke tekme, pripravljeni smo bili na to, da nas čaka zelo zahtevna preizkušnja. Želeli smo zadržati štiri točke prednosti pred Gorico in sedem pred Mariborom, tako da smo bili pod določenim pritiskom. Res je, da v prvem polčasu nismo bili pravi, ampak v drugem je bilo že bolje. Naš trener je inteligenten človek, med odmorom nam je dejal, naj se umirimo, naj smo bolj potrpežljivi in da bodo zadetki že prišli,"
nam je postregel z delčkom dogajanjem iz slačilnice in dodal, da je bilo povsem normalno, da je bila ekipa nekoliko nervozna. To je bil tudi razlog, da je želela nekatere akcije prehitro zaključiti.

VEČINA OD NAS SE PRVIČ BORI ZA NASLOV
Tudi sicer je bila tekma zelo čvrsta, moška, igralci obeh ekip so prikazali veliko mero agresivnosti in borbenosti, sodnik Miran Bukovec je podelil pet rumenih kartonov, malo pred koncem tekme pa je moral predčasno z igrišča Matic Fink, ki je rumeno videl dvakrat. "Proti vodilni ekipi lige se želijo vsi pokazati v najboljši luči in v Kopru ni bilo nič drugače. Za večino od nas je prvič, da se borimo za naslov, zato nam s psihološkega stališča ni lahko, vendar sem vesel, da smo se uspeli hitro privaditi na to, kar nam je v veliko pomoč," je razložil Henty in v nadaljevanju dodal, da kljub dvema doseženima zadetkoma s svojo igro ni zadovoljen.


"Vedno si želim več. Moji soigralci so odlični fantje in zelo sem vesel, da nam je uspelo zmagati s pomočjo mojih zadetkov. Najbolj pomembne so tri točke, s katerimi smo si še dodatno dvignili samozavest pred derbijem." Zanimivo je, da je na dveh srečanjih s Koprčani v mrežo spravil kar štiri žoge, zato se zdi, da mu igra obalnega prvoligaša ustreza. "Da, v tej sezoni kar zadevam proti Kopru in samo upam lahko, da bo tako tudi v prihodnje," je s smehom pospremil hudomušno pripombo.

Ljubljančani so prvi zadetek dosegli po hitrem protinapadu, v katerem sta odlično sodelovala Nicolas Ontivero in Henty, ki sta z dvojno podajo iz igre vrgla celotno koprsko obrambo, slednji je nato z natančnim strelom po tleh premagal še debitanta v koprskih vratih Kahlino. Drugi zadetek pa je bil prava mojstrovina, ko je Nigerijec žogo za vratarjev hrbet poslal neposredno s prostega strela, ki ga je izvajal približno 25 metrov od domačega gola.

"Veliko vadim proste strele, imam dober udarec. Na srečo sem imel v nedeljo priložnost, da to tudi pokažem. Vendar se ne zaletavam in ne silim v ospredje, saj spoštujem druge fante, ki odlično izvajajo proste strele, kot to na primer počne Rok Kronaveter. Zato jih sam niti ne streljam veliko," je navedel razlog, zaradi katerega ga v preteklosti nismo velikokrat videli na delu v tej prvini, mogoče pa se bo to v prihodnosti spremenilo. "Da, mogoče bom v prihodnosti dobil več priložnosti."

Z OLIMPIJO NASLOV IN LIGA PRVAKOV 
Henty se je na ligaški lestvici strelcev povzpel na tretje mesto, poleg njega sta sedemkrat v polno merila še omenjeni Kronaveter in kapetan Maribora Marcos Tavares, pred njimi pa sta z devetimi goli Andraž Šporar in Blessing Eleke. Pred časom nam je nekdanji član Milana povedal, da želi prehiteti svojega rojaka. "Vse bom prehitel, ampak grem lepo počasi. Verjamem vase, zaostajam za dva zadetka, ampak moram poudariti, da to resnično ni pomembno. Edino, kar šteje, je, da Olimpija zmaguje, na vsaki tekmi so najbolj pomembne tri točke. To je prvi in osnovni cilj, ostalo so bolj osebne želje. Poleg tega ne razmišljam samo o zadetkih, trudim se še 'asistirati' soigralcem," je hitel razlagati najboljši podajalec tekmovanja, ki je do zdaj zbral šest asistenc: "Lepo je, ko zabiješ gol, ampak če ekipa ob tem ne zmaga, to nima nobenega pomena, na koncu bomo skupaj prvaki. Jasno je, da je treba igrati za celotno ekipo in da ti bo to ekipa vedno vrnila."

V soboto bo v Stožicah gostoval Maribor, velika tekmeca pa še pred tem čaka obveznost v četrtfinalu pokalnega tekmovanja. V sredo bo v Ljubljani gostovalo Celje. Ali kljub temu misli vseeno počasi že uhajajo proti večnemu derbiju? "Nikakor, povsem sem osredotočen na pokalno tekmo. Šele po Celju bomo razmišljali o Mariboru. Derbi je enak kot vsaka druga tekma, zame ni nič posebnega, Olimpija bo dala vse od sebe in tako kot na vsaki drugi preizkušnji bomo želeli osvojiti tri točke. To je to. Vsaka tekma je zgodba zase, zato se je lotevamo vsake posebej."

To je recept, ki je Ljubljančane pripeljal do tega, da iz tekme v tekmo postajajo vse resnejši kandidati za naslov prvaka. Zaradi uspešnih iger zeleno-belih je mogoče slišati marsikaj, tudi glede Hentyjeve prihodnosti v zmajevem gnezdu, zanj naj bi zanimanje že pokazali nekateri nemški klubi. "Gotovo obstaja zanimanje drugih klubov, ampak s tem se bodo ukvarjali drugi, predsednik, športni direktor, moja naloga je, da trdo delam in na igrišču dam vse od sebe. Sem član Olimpije, obožujem Ljubljano, navijače, ljudi tukaj in trenutno sploh ne razmišljam o odhodu. Z Olimpijo si želim osvojiti naslov in se uvrstiti v ligo prvakov, to je edino, o čemer razmišljam."

Članki iz rubrike