Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 20.10.2015 20:00:24

Kliton Bozgo: Če kdaj, je zdaj čas za polne Stožice

Grega Wernig
Kliton Bozgo je v svoji bogati karieri igral v dresih obeh večnih rivalov, v pričakovanju sobotnega derbija v Stožicah pa si v prvi vrsti želi, da bi doživeli nogometni praznik. Nekdanji odlični napadalec hkrati poudarja, da je prihajajoči spopad pomemben tako za Olimpijo kot Maribor, toda do konca prvenstva je vendarle še daleč, zgodi se lahko marsikaj.

"Ni kaj, derbi je zelo pomemben za obe ekipi, o tem ni niti najmanjšega dvoma. Če Maribor zmaga, se bo močno približal Olimpiji, ki bi imela v primeru uspeha že zajetno prednost. Deset točk je res veliko. Da, vsekakor gre za nadvse pomembno preizkušnjo, ki pa nikakor še ni odločilna. Do konca prvenstva je vendarle še daleč, zgodi se lahko marsikaj," pravi Kliton Bozgo.

JUTRI NI TREBA ODKRITI VSEH KART
Ozračje med navijači se že stopnjuje, medtem pa Marijan Pušnik in Krunoslav Jurčić poudarjata, da je v ljubljanski in mariborski slačilnici razmišljanje o sobotnem obračunu strogo prepovedano. Iz preprostega razloga, ker jutri obe ekipi čakata prvi tekmi v četrtfinalu pokalnega tekmovanja.

Zeleno-beli se bodo na svojem igrišču udarili s Celjani, vijoličaste čaka gostovanje v Velenju. "Prepričan sem o tem, da tako Mariborčani kot Ljubljančani želijo osvojiti tudi pokalno lovoriko. Njihove misli so gotovo usmerjene v jutrišnja dvoboja, toda ob tem ne smemo zanemariti spoznanja, da sta na sporedu tudi povratni tekmi. Trenerja potemtakem imata nekaj manevrskega prostora, da s postavo lahko nekoliko kombinirata. Zaradi prihajajočega derbija ni treba odkriti vseh kart, kakšen igralec bo dobil nekaj počitka, ampak to še zdaleč ne spreminja namena obeh moštev. Maribor in Olimpija vedno in povsod zanima zmaga; tako bo tudi v sredo, ampak prvenstvo je kljub vsemu primarnega pomena."

NE SPOMNIM SE 
Vložek na večnem derbiju je velik. Zelo velik. "To je najboljši trenutek, da se Stožice tudi na domačem prizorišču naposled napolnijo. Če kdaj, je zdaj čas za polne tribune, za spektakularno ozračje. Težko bi dočakali primernejši trenutek in res močno verjamem, da bomo vsi skupaj uživali v izjemnem vzdušju," je povedal Kliton Bozgo.

Izhodišče Olimpije je naravnost sijajno. "Tudi zato verjamem, da se bodo ljubitelji nogometa v prestolnici prebudili in prišli na stadion v velikem številu. Ljubljančani derbi pričakujejo s precejšnjim naskokom. Ne spomnim se, kdaj se je nazadnje zgodilo kaj takega. V zadnjih letih so Mariborčani nenehno prevladovali, tokrat je položaj drugačen. Olimpiji lahko namenimo vlogo favorita zaradi pogleda na lestvico, prav tako kot zaradi prepričljive zmage v Ljudskem vrtu v prvi četrtini prvenstva."

OLIMPIJA NI ODVISNA OD ENEGA
V zmajevem gnezdu so se pred začetkom sezone zgodili tektonski premiki, ki so obrodili sadove. Olimpija se lahko pohvali z odličnim moštvom, ki je zasluženo na vrhu. "Ekipa je res zelo, zelo dobra. Selekcija je bila izvrstna, igralski mozaik je odlično sestavljen. Vsi igralni položaji so kakovostno pokriti, hkrati ima Marijan Pušnik na voljo nekaj izjemnih posameznikov. Olimpija ni odvisna le od enega igralca, kar je velika stvar. Nekaj je takšnih, ki so sposobni sami odločiti zmagovalca. Enkrat je to Ezekiel Henty, drugič Andraž Šporar, potem Rok Kronaveter ... Takšna širina je izjemnega pomena, pogled na prvenstveno razpredelnico je temu primeren."

MARIBOR SE DVIGUJE
Zdi se, da se s Krunoslavom Jurčićem na klopi dvigujejo tudi vijoličasti. "Da, tudi sam sem takšnega mnenja. Mariborčani so slavili trikrat zapored, so v zmagovalnem ritmu, poleg tega so bili na vseh treh zadnjih preizkušnjah prepričljivi, kar pozitivno vpliva na samozavest igralcev. Maribor je v dobrem stanju, prav tako Olimpija, kar je še eno odlično vabilo za vse ljubitelje nogometa k prihodu v Stožice," je dejal nekdanji odlični napadalec, ki je na prvoligaškem prizorišču dosegel 109 golov, in poudaril: "Močno si želim, da bi na stadionu prevladovalo pozitivno ozračje. In da bo nogometni praznik, s katerim se bomo lahko hvalili. Naj bo derbi začetek pozitivnih nogometnih vibracij, ki se bodo zadržale vse do dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Franciji. Reprezentanca bo še kako potrebovala pozitivno ozračje. Vsi moramo dihati kot eno, da bi lahko Srečko Katanec in njegovi izbranci premagali Ukrajino in se uvrstili na zaključni turnir."

IMAMO LEPO PRVENSTVO
Derbi bo vsekakor eden od vrhuncev sezone, toda tudi sicer je prvenstveno dogajanje zelo zanimivo, liga vzbuja vse več pozornosti. "Imamo lepo prvenstvo, ki ga je užitek spremljati. Liga je izenačena, vsak lahko premaga vsakega, tudi lestvica razkriva, da se kakovost širi. Celjani so se denimo v pretekli sezoni borili za vrh, zdaj so na dnu, tudi Krčani so prijetna osvežitev. Novinci med elito po navadi kmalu zaostanejo, nogometaši Krškega pa se odlično držijo in borijo, posebna zgodba so tudi njihovi navijači, ki si zaslužijo vse pohvale. Boj za vrh je zanimiv, tekme so na visoki kakovostni ravni. Nekatere na zelo visoki, veliko je dobrega nogometa in še lepših golov. Podoba lige se izboljšuje, kar me neizmerno veseli. Prav tako kot vse večje zanimanje, k čemur je v veliki meri prispevala infrastruktura, ki se je v zadnjih letih močno izboljšala, nadvse pomemben dejavnik je televizija, ki je po dolgem času končno naredila veliko za prepoznavnost in priljubljenost tekmovanja. To je velika stvar in seveda verjamem, da se bo vse skupaj v takšnem slogu tudi nadaljevalo," je z opaznim zadovoljstvom v glasu sklenil Kliton Bozgo.

Članki iz rubrike