Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.10.2015 08:37:40
Deli članek:

Mourinho se je tokrat spravil na sodnika iz Slovenije (video)

Reuters

Jose Mourinho je svoje angleške frustracije prenesel na ligo prvakov in se spravil na Damirja Skomino.

Včeraj sta se v ligi prvakov pomerila Dinamo iz Kijeva in angleški velikan Chelsea, tekma se je končala z 0:0. V taboru gostov z Otoka so bili po obračunu nezadovoljni, v prvi vrsti nad delom, ki so ga opravili sodniki iz Slovenije. Glavno besedo je imel na olimpijskem stadionu Damir Skomina, o Primorcu je spregovoril tudi trener Chelseaja Jose Mourinho.

"Sodnik je bil šibak in naiven, to je bila klasična enajstmetrovka," je po Skomini udaril Portugalec in nadaljeval: "Še vedno ne razumem, kaj počnejo sodniki za golom. Ker jasno je, da ne sprejemajo jasnih odločitev. Ko pri rezultatu 0:0 ni dosojena takšna enajstmetrovka, je to ključen trenutek tekme." No, toda Mourinho je za konec vendarle našel tudi nekaj dobrih besed za priznanega slovenskega delivca pravice: "Dejansko menim, da je bil sodnik dober, toda naredil je eno napako. Tudi na svetovnem prvenstvu v ragbiju je bil sodnik na tekmi Škotske dober, a je naredil eno napako in ta je Škote drago stala.

Reuters

Ali bo Mourinho zaradi svojih besed kaznovan, bomo kakopak šele videli, evropska nogometna zveza ima 48 ur časa, da začne morebiten postopek proti trenerju Chelseaja. Mourinho je sicer pri kritiziranju sodnika uporabil besedi "šibak" in "naiven", z istimi besedami je pred časom Arsene Wenger opisal delo sodnika Mika Deana po tekmi s Chelseajem. Tedaj trener Arsenala ni bil kaznovan, je bil pa Mourinho za to, ker je kasneje drugemu sodniku dejal, da je bil "prestrašen". "Zdaj vem, kaj lahko rečem sodniku. Ne smem, da je prestrašen, lahko pa, da je šibak in naiven," je tedaj dejal Mourinho. In omenjeni besedi dejansko uporabil dokaj hitro ...