Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.06.2015 07:37:21
Deli članek:

Iličića bo vodil Portugalec

Profimedia

Zdi se, da so pri italijanskem prvoligašu Fiorentini že našli trenerja za naslednjo sezono.

Prihodnost Josipa Iličića še ni povsem znana, dvomov o tem, kdo ga bo vodil v prihodnje, če bo seveda ostal pri Fiorentini, pa ni več. Firenčani so pred dnevi dokaj presenetljivo odpustili Vincenza Montello, slednji je dobil nogo, čeprav je vijoličaste popeljal v Evropo.

Toda po koncu sezone si je privoščil izpad, ki vodstvu ni bil po godu. Ko je vodilnim ljudem sporočil, da nekaj časa ne bo dosegljiv in da lahko do tedaj komunicirajo le z njegovim agentom, si je kar sam skopal jamo, v katero je padel. Zdaj je že preteklost Fiorentine, rezultati v prihodnosti pa bodo še kako odvisni tudi od strokovnjaka iz Portugalske.

Na stadion Artemio Franchi naj bi se skoraj zagotovo preselil Paulo Sousa, nekdanji portugalski reprezentant, ki se je po koncu kariere vrgel v trenerske vode. V slednje je zajadral v Angliji, kjer je bil trener Queens Park Rangersa, Swansea Cityja in Leicester Cityja, potem je na Madžarskem vodil Videoton, v Izraelu Maccabi iz Tel Aviva in nazadnje v Švici Basel.

S slednjim je letos postal državni prvak, s tem je prepričal tudi Fiorentino, kjer pa ga vsi ne bodo sprejeli z navdušenjem. Nekateri navijači Iličićevega kluba so že izrazili dvom, v prvi vrsti zaradi tega, ker je 44-letnik kot igralec dve leti nosil dres osovraženega Juventusa.