Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.06.2015 07:01:18
Deli članek:

Z veseljem bi se vrnil nazaj v Italijo

FSV Frankfurt

Zlatka Dedića veseli uspeh njegovega nekdanjega kluba iz Italije.

Letos se je v elitni razred nogometa v Italiji prebil tudi Frosinone, malček, ki domuje slabih 80 kilometrov stran od prestolnice Rima. Gre za sicer malo znani klub, ki bo sploh prvič v svoji zgodovini igral v serie A, toda v Sloveniji smo zanj že slišali. V prvi vrsti zaradi Zlatka Dedića, ki si je tam služil kruh med letoma 2007 in 2009. Zanj je na 63 tekmah zabil 13 golov, čeprav je bil vmes posojen Piacenzi, pa je klub s stadiona Matusa ohranil v lepem spominu.

Na 30-letnega Dedića so se zdaj, toliko let kasneje, ko Frosinone slavi zgodovinski uspeh, spomnili tudi novinarji, ki pokrivajo dogajanje okoli tega kluba. Dedić je poudaril, da je bil zaradi uspeha Frosinoneja presrečen, hkrati je dodal, da ne bi imel nič proti, če bi se lahko nekoč vrnil na kraj zločina.

"Pozorno spremljam italijanski nogometaš, še zlasti klube, za katere sem igral. V Frosinoneju imam še vedno veliko prijateljev, ki so mi pošiljali fotografije in približali slavje ob preboju v serie A. Zelo sem vesel za kanarčke, navijači so si to zaslužili. Leti, ki sem ju preživel tam, sta bili zelo lepi, še vedno se spomnim veselja, ki je sledilo mojemu prvemu golu tam. Ko sem se vračal domov, so me zaustavljali na ulici, prosili za fotografiranje in avtograme. Bilo je zelo zabavno," je spomnil obudil Dedić, ki trenutno igra v Nemčiji za FSV Frankfurt.

Sezono 2014/15 je sklenil z golom, s katerim je svoj klub obdržal v drugi ligi, kaj mu bo prinesla prihodnost, pa še ne ve. "Vsi vemo, da se v nogometu stvari dogajajo zelo hitro. V tem trenutku še ne vem, kaj pričakovati od prihodnosti. Lahko pa vam povem, da bi se z veseljem vrnil v Italijo. Morda celo v Frosinone," je okolju, kjer je nekoč služboval, na dušo popihal Primorec.