Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
12.06.2015 20:33:06
Deli članek:

Iličić povzročil nekaj strahu (foto)

alesfevzer.com

Slovenski reprezentanti so v petkovem popoldnevu vadili v Stožicah.

Po dnevih vadbe v Kranju so Boštjan Cesar in soigralci obiskali tudi prestolnico in po daljšem času v petkovem soparnem popoldnevu znova preizkusili igralno površino v Stožicah.

Selektor Srečko Katanec ni imel na voljo popolne zasedbe, Andraž Struna je še vedno poškodovan in je soigralce spremljal ob igrišču, v uvodnem delu treninga pa je za nekaj strahu poskrbel Josip Iličić. Zvezdnik Fiorentine je namreč zaradi bolečine v zadnji desni stegenski mišici kar naenkrat odšepal z igrišča in se prepustil zdravniški službi. Gorazd Plevnik mu je bil prisiljen nameniti kar nekaj časa, toda kmalu se je izkazalo, da na srečo ne gre za nič hujšega in Jojo se je vrnil na zelenico ter trening opravil do konca.

KAKŠNA BO POSTAVA?
Sicer pa ostaja vznemirljivo vprašanje, za kakšno začetno enajsterico se bo v nedeljo odločil Srečko Katanec? Obrambna vrsta ni vprašljiva. Zid pred Samirjem Handanovićem bodo sestavljali Mišo Brečko (desno), Boštjan Cesar, Branko Ilić in Bojan Jokić, položaja zadnjih dveh veznih igralcev bosta zasedla Jasmin Kurtić in Aleš Mertelj, v konici napada bo Milivoje Novaković, nekoliko negotovosti pa je glede sestave trojice za našim najboljšim strelcem. Zdi se, da je najbližje različica, da bo na desni strani Josip Iličić, v sredini Kevin Kampl in levo Andraž Kirm. Druga možnost je, da bi namesto Iličića zaigral Valter Birsa, toda glede na izjemno formo nekdanjega člana Interblocka in Maribora je najbrž vendarle pričakovati, da bo gorenjski virtuoz na igrišču od prve minute. Ali morda ne bo Kevina Kampla? Ob takšnem scenariju bi njegovo vlogo prevzel Jojo, desno bi bil Valter Birsa in levo Andraž Kirm.