Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.06.2015 22:31:05
Deli članek:

Svastika na Poljudu

Reuters

Italija tudi po nocojšnji tekmi s Hrvaško ostaja brez zmage nad našo južno sosedo. V Splitu sta se ekipi na praznem stadionu razšli z izidom 1:1.

Dvoboj je bil zaradi kazni Hrvaške odigran pred praznimi tribunami, to je bila posledica divjanja navijačev na prvi medsebojni tekmi teh dveh reprezentanc v Milanu. Čeprav tokrat navijačev ni bilo na tribunah, pa so bili očitno spet na delu pred tekmo in na travnato površino splitskega stadiona Poljud izrisali svastiko, oziroma travo pokosili tako, da se je na njej pokazal simbol, ki ga je privzela Hitlerjeva nacistična stranka.


Hrvaški navijači so se sicer že leta 2006 prav na prijateljski tekmi z Italijo v Livornu na tribuni postavili tako, da so tvorili kljukasti križ. Ker je zaradi incidenta Josipa Šimunića leta 2013, ko je po tekmi z Islandijo z mikrofonom v roki proti navijačem vzklikal ustaški pozdrav, Hrvaška že tako ali tako pod podrobnim drobnogledom Uefe, bi utegnila biti to kaplja čez rob. Spet bodo najbrž sledile ostre sankcije, ni celo izključeno, da bodo Hrvate izključili iz kvalifikacij.

Z remijem na tej tekmi obe reprezentanci ostajata na prvih dveh mestih skupine H, Norvežani so zamudili priložnost, da bi se jima bolj približali, ker so le remizirali z Azerbajdžanom.

Odmevna je bila zmaga Walesa, ki je v derbiju skupine B premagal Belgijo in je zdaj na prvem mestu. Edini zadetek je dosegel Gareth Bale, Wales je tako prizadejal prvi poraz rdečim vragom v kvalifikacijah po 11. oktobru 2011, ko so z 1:3 klonili v Nemčiji.

Skupina A 
Kazahstan - Turčija 0:1

Islandija - Češka 2:1

Latvija - Nizozemska 0:2

Skupina B

Andora - Ciper 1:3

BiH - Izrael 3:1

Wales - Belgija 1:0

Skupina H

Hrvaška - Italija 1:1

Malta - Bolgarija 0:1

Norveška - Azerbajdžan 0:0
Reuters