Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.06.2015 21:06:17
Deli članek:

Huda družinska tragedija irskega zvezdnika

Reuters

Nastop Robbia Keana na tekmi med Irsko in Škotsko visi v zraku, potem ko je izkušenega napadalca doletela neverjetna družinska tragedija.

Pred Irsko je pomembna tekma v kvalifikacijah za Euro 2016, a nogometaši z zelenega otoka ne bodo igrali le za točke, ampak tudi za čast. V Dublinu bo namreč gostovala Škotska, strasti bodo brez dvoma razgrete. Irska sicer zmago potrebuje nekoliko bolj, saj na lestvici skupine D za tokratnim nasprotnikom zaostaja za dve točki. In v luči tega je še toliko slabša novica, da zvezdnik Robbie Keane bržčas ne bo igral. Ne, ker bi se poškodoval, razlog za to je precej hujše narave. Nogometaš, ki je za svojo državo odigral že 139 tekem in zabil 65 golov, je namreč doživel hudo družinsko tragedijo.

Življenje sta izgubila kar dva nogometaševa bratranca, brata Alan in Stephen Harris sta se usodno zastrupila s strupenimi plini, in sicer med delom v kanalizaciji, kjer sta preverjala stanje cevi. Alan je umrl v sredo, Stephena so po nesreči pripeljali v bolnišnico, kjer so se nekaj časa borili za njegovo življenje, toda zaman. Tudi on je zaradi zastrupitve z metanom danes izgubil življenje. "Povsem njegova odločitev bo, ali bo igral ali ne," je dal Keanu proste roke irski selektor Martin O'Neill, ki je dodal: "Zjutraj je prejel še drugo grozno novico in jasno je, da je na tleh. Žal nam je zanj in za njegovo družino ..."