Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
13.06.2015 06:19:27
Deli članek:

Tekma s Slovenijo? Saj to je noro!

Profimedia

Gary Cahill je potarnal zaradi termina jutrišnje tekme med Slovenijo in Anglijo.

O tem, da bo tekma med Slovenijo in Anglijo v kvalifikacijah za Euro 2016 odigrana v terminu, ki nogometašem ni ravno pisan na kožo, je bilo prelitega že veliko črnila. Smo pač v mesecu juniju, klubska sezona se je končala že pred časom, toda tisti, ki so bili vpoklicani v svoje reprezentance, so morali še malce stisniti zobe. Eden teh je tudi Gary Cahill, branilec Chelseaja, ki je tik pred odhodom v Ljubljano priznal, da termin ni ravno najbolj ugoden.

"V Dublinu smo prijateljsko tekmo z Irsko odigrali res na skromni ravni. Po koncu svetovnega prvenstva smo postavili visoke standarde, zato smo bili jasno razočarani. Nočem iskati izgovorov, toda tekme v takšnem terminu niso najlažje. Smo sredi junija, s klubsko sezono pa smo zaključili že 24. maja. To pomeni, da bomo šele tri tedne kasneje odigrali zelo pomembno kvalifikacijsko tekmo. Zame osebno je to malce noro, toda vendarle nismo mi tisti, ki sprejemamo takšne odločitve. Je čudno, toda k sreči smo se predvsem psihično vrnili nazaj na raven, na kateri smo že bili. Zagotovo pa ni bilo lahko. Ne moreš zgolj klikniti s prstmi in odpraviti vseh težav, ki jih s seboj prinese teden dni počitka, ter se vrniti na raven, ki jo vsi pričakujejo od tebe," se je razgovoril Cahill, ki je doslej za Anglijo odigral 35 tekem.

Cahill je hkrati zavrnil namigovanja, da so se nekateri izkušenejši angleški reprezentanti uprli selektorju Royu Hodgsonu, ko jim je slednji predstavil načrt priprav za tekmo v Stožicah: "Ne, zagotovo ne. Selektor je tisti, ki skupaj s strokovnim štabom odloča, mi, nogometaši, pa moramo sprejeti to, kar nam je naloženo. Nihče od nas ni v položaju, da bi lahko govoril, kdaj bo treniral in kdaj ne."