Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
21.08.2014 12:08:12
Deli članek:

Bohar: Vsak dan se učimo

Grega Wernig

Po prvem polčasu dvoboja zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov med Mariborom in Celticom je izid 1:1. Zadetka sta bila dosežena že na začetku tekme, možnosti za napredovanje pa imata obe ekipi.

V torek se torej v Celtic Parku obeta ogorčen boj za zmago, ki prinaša tako želeno uvrstitev v skupinski del najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Jasno pa je, da bodo morali Mariborčani za uresničitev cilja v Glasgowu doseči zadetek.

"Smo ekipa, ki išče gol. Strategijo za Celtic smo postavili že veliko prej, zgodnji gol gostov pa nam ni vzel poguma. Vsekakor je 1:1 prednost za škotsko moštvo, ker je dalo gol v gosteh. Tudi če bi zmagali z 1:0, smo ekipa, ki išče gol. Tudi takrat se v želji po zadetku ne bi spremenilo nič, je pa dejstvo, da če želimo napredovati, Celticu zadostuje že neodločen izid 0:0 in tako se bomo tudi postavili na Škotskem," je pred drugim polčasom dvoboja dejal trener slovenskih prvakov Ante Šimundža.

Zadetek za vijoličaste je sinoči prispeval Damjan Bohar. Prekmurec je odločil že tekmo z Maccabijem. Tokrat je s svojo hitrostjo prelisičil obrambo gostov, izenačil in Mariborčane ohranil v igri za skupno zmago. "Dobil sem dobro podajo v globino od Željka Filipovića. Zadel sem, kar je najpomembneje, oboji smo imeli priložnosti in na koncu iztržili 1:1, kar mislim, da je realen izid. Dobra igra nas je pripeljala do rezultata, ki je še vedno aktiven," je po tekmi povedal 22-letni Bohar.

"Trener nas je pred tekmo opozoril na njihove napake, da puščajo ponekod na igrišču veliko prostora. Na tekmi je sicer težko vse uresničiti. Do naslednje se bomo ustrezno pripravili in iskali te luknje, ki jih puščajo. Imajo tri ali štiri igralce, ki so visoki skoraj dva metra, njih je težko pokriti, a tudi na to se bomo do naslednje tekme bolje pripravili," je dejal 172 centimetrov nekdanji član Mure.

Celtic bo imel v torek podporo 60.000 navijačev. O uspehu svoje ekipe je prepričan tudi trener Ronny Deila, ki je bil z remijem v štajerski prestolnici zelo zadovoljen. "Če remi zadošča, bomo videli šele na naslednji tekmi. Naredili bomo vse, da bi se uvrstili v ligo prvakov, saj je to želja vseh nas, kluba, navijačev. Videli bomo, kaj bo prinesel izid. Večjega pritiska zaradi tega ne bo, saj smo vajeni takih tekem. Mislim, da bodo tudi oni čutili pritisk, mi pa bomo čakali svoje priložnosti. Prišle bodo, treba jih bo izkoristiti. Pri psihološki in fizični pripravi imamo še rezerve, vsak dan se učimo, imamo trenerja, ki je odigral veliko težkih tekem," je še povedal Bohar, ki je pričakoval točno tak Celtic, kot se je sinoči predstavil v Mariboru.