Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
20.08.2014 23:24:31
Deli članek:

Moramo doseči zadetek

Drago Wernig - TAKA

Popotnica pred povratnim obračunom ni najboljša, 1:1 pa ni rezultat, ki bi poskrbel za ekstremna čustva v katero koli smer. Novinarska konferenca vijoličastih po tekmi je zato potekala v takem duhu, brez posebnega zadovoljstva in posebnega razočaranja.

"Želeli smo si pozitiven rezultat, ki smo ga dobili, še vedno smo v igri. V prvem polčasu je bil Celtic malenkost konkretnejši, v drugem polčasu smo bili mi tisti, ki smo imeli več priložnosti, dominirali in mislim, da je remi najbolj realen rezultat," je tekmo ocenil dvainštiridesetletni trener Maribora.


Šimundža se zaveda, da izhodišče pred povratno tekmo ni najboljše, gol v gosteh postavlja v vlogo favorita Celtic:
"Vsekakor je rezultat 1:1 tisti, ki daje rahlo prednost Celticu. Nismo si želeli prejeti zadetka, dobili smo ga zelo hitro, kar seveda ni bilo najboljše. Hitro smo izenačili in v drugem polčasu imeli še nekaj priložnosti, lahko bi zadeli še enkrat. Vseeno ta zadetek Celtica v gosteh priprav na povratno tekmo ne spremeni veliko, samo toliko, da bomo zdaj morali zabiti zadetek. Toda v vsakem primeru, tudi če bi zmagali z 1:0, bi iskali zadetek v gosteh, zdaj ga pač moramo doseči."