Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.08.2014 22:32:01
Deli članek:

V Glasgow z remijem

Grega Wernig

Ekipa novinarjev in fotografov Ekipe24 podrobno spremlja tekmo med Mariborom in Celticom in vas obvešča o dogajanju v štajerski prestolnici.

Maribor - Celtic 1:1 (1:1)

Maribor - Stadion Ljudski vrt. 11500 gledalcev. Sodniki: Pavel Kralovec (Češka), Roman Slyško (Slovaška), Martin Wilczek (Češka).
Strelca: 0:1 McGregor (6.), 1:1 Bohar (14.).
MARIBOR: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler, Bohar (od 79. Sallalich), Dervišević (od 81. Mertelj), Filipović, Vršič (od 73. Mendy), Ibraimi, Tavares.
CELTIC: Gordon, Lustig, Van Dijk, Denayer, Izaguirre, Mulgrew, Johansen, McGregor, Kayal (od 87. Biton), Berget (od 73. Ambrose), Stokes (od 80. Griffiths).
Rumeni kartoni: Filipović; McGregor, Lustig.
Rdeč karton: /.


22:34
Glavni sodnik Kralovec je označil konec tekme. Mariborčani so v izdihljajih še poskušali priti do zmage, toda ni jim uspelo zadeti. Na Celtic Park tako odhajajo z izidom 1:1, ki seveda ni najugodnejši, a vijoličasti so v preteklosti že dokazali, da znajo zmagati tudi na težkih gostovanjih.

22:23
Kakšen strel Aleša Mertlja! Sprožil je pravi projektil iz več kot 35-ih metrov, žoga je letela proti stičišču vratnice in prečke, a Gordon se je še enkrat več izkazal in žogo odbil v kot. 

22:19
Ante Šimundža se je odločil osvežiti svoje moštvo. Iz igre je potegnil strelca zadetka Damjana Boharja, namesto njega pa je na zelenico poslal Izraelca Sintayehuja Sallalicha. Le minuto za tem je Šimundža potegnil še zadnjo potezo, iz igre je odšel Amir Dervišević, namesto njega je vstopil Aleš Mertelj.

22:13
Dare Vršič je zapustil igro, namesto njega je vstopil Jean-Philippe Mendy. Maribor je s to menjavo pridobil na moči. 

22:12
Celtic je skorajda prišel do vodstva. Johansen je kot hitri vlak odbrzel mimo obrambe Maribora in prišel sam pred vratarja Handanovića, toda tik pred strelom se je zapletel, tako da je lahko čuvaj mreže vijoličastih še pravočasno posredoval.

22:05
Do prve priložnosti v drugem polčasu so prišli tudi gostje. Nevarno je streljal Stokes, toda bil je malce nenatančen.

21:59
Maribor v drugem polčasu igra povsem drugače, večino časa ima žogo v svoji posesti, v 59. minuti pa so skoraj prišli do vodstva. Mitja Viler je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je do strela prišel Agim Ibraimi, Gordon pa je njegov strel odlično ubranil. 

21:45
Začel se je drugi polčas, menjav na obeh straneh ni. Slovenski prvaki so že izvedli prvo nevarno akcijo, s strelom iz 20 metrov je poskusil Tavares, žoga je zletela le malce preko gola. 

21:30
Sodnik je označil konec prvega polčasa. Vijoličasti so v dvoboj krenili precej bojazljivo, za kar so bili kaznovani, v drugem delu pa so vzpostavili ravnotežje in nekajkrat zapretili vratarju Celtica. Vsekakor pa so Škoti dokazali, da so daleč od naivne ekipe in da je bil obračun proti Legii bolj kot ne naključje.

21:26
Mariborski navijači vse bolj negodujejo nad potezami vratarja Celtica, Gordona, ki si je že nekajkrat vzel veliko časa, da je izvedel prekinitev. Škotski nogometaši seveda ne bodo več hiteli, dobili so to, po kar so prišli, gol v gosteh.

21:25
Mariborčani so vzpostavili ravnotežje. Najprej so zapretili preko Stojanovića, Gordon je bil na mestu, nekaj minut kasneje se je za strel od daleč odločil še Ibraimi, Gordon je njegov strel odbil točno na nogo Vršiču, ki pa iz voleja ni uspel zadeti.

21:16
Bizarno! Celtic, ki je mariborskim vratom nevaren praktično iz vsake prekinitve, je izvajal kot. Škotski nogometaši so bili znova najvišji v skoku, žoga je zletela proti golu, Handanović je bil že premagan, toda rešil ga je kar zeleno-beli nogometaš Johansen, ki ga je žoga zadela v glavo na golovi črti, tako da je stranski sodnik označil prepovedani položaj.

21:14
Uradni napovedovalec je pravkar opozoril navijače Celtica, da naj ne motijo igralcev z uporabo laserjev.

21:06
Celtic je še zmeraj podjetnejši, v 21. minuti bi skorajda prišel do vodstva. Po predložku s kota in strelu nogometaša Celtica z glavo, je žogo z golove črte izbil Mitja Viler.

20:59
Ljudski vrt je v transu!! Maribor je izenačil!! Po lepi globinski podaji Željka Filipovića je sam pred vratarja Gordona stekel Prekmurec v vrstah vijoličastih Damjan Bohar in rutinirano poslal žogo mimo nemočnega Škota.

20.51 V vsega 6. minuti tekme se je zgodilo to, česar so se navijači vijoličastih najbolj bali: Celtic je preko Calluma McGregorja prišel do vodstva z 1:0 po napaki obrambe domačih.

20:42
Mladeniči so dvignili žogo z zvezdicami, igralci so ob navdušenju polnih tribun prišli na igrišče, iz zvočnikov pa se je zaslišala uradna himna lige prvakov. Zdaj gre zares!

20:30
Nogometaši so odšli v garderobe, uradni napovedovalec pa je predstavil obe začetni enajsterici. Prva postava Celtica je bila izžvižgana, mariborska pa nagrajena z bučnim aplavzom. 

20:18
Jug se počasi polni, toda na sektorjih A, B, in C, ne bo najglasnejših mariborskih pristašev, Viol. Na teh treh sektorjih je zaradi Uefine kazni izobešen samo transparent "No to racism"

20:16 Največja Irska zastava je dejansko iz Irske, natančneje iz Shamroka.

20:14
Sektor z navijači Celtica se počasi polni, pristaši zeleno-belih so razvili številne zastave, ki so - jasno - Irske. Ogromna večina navijačev katoliškega Celtica je namreč bodisi Ircev bodisi na Škotskem živečih potomcev tega naroda.

20:12
Na južni ploščadi so se pravkar zaslišala dva ušesa parajoča poka, dvakrat je zagrmelo, kot da bi nekdo streljal s topom

20:00
 Nogometaši so pritekli na zelenico in pričeli z ogrevanjem. Efe Ambrose, Celticov zamudnik, ki je v Maribor prispel ponoči z zasebnim letalom, bo tekmo začel na klopi. 

19:54 Znani sta začetni enajsterici obeh ekip. Pri Mariboru bodo začeli Handanović - Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler - Vršič, Filipović, Dervišević, Bohar - Ibraimi (Mak) - Tavares (Bra), pri Celticu pa Gordon - Lustig (Šve), Van Dijk (Niz), Denayer (Bel), Izaguirre (Hon) - Johansen (Nor), Mulgrew, McGregor, Kayal (Izr) - Berget (Nor) - Stokes (Irs)

19:48 Organizatorji počasi postavljajo vse prepoznavno okrasje lige prvakov na zelenico Ljudskega vrta. Na sredini igrišča je tudi že znamenita žoga z zvezdami.

19:42
Dobro uro pred tekmo navijači počasi prihajajo na stadion, prišlo pa je do dveh manjših incidentov v mestu. Obakrat so navijači Maribora izzivali sicer okajene, a mirne Škote. Pri drugem incidentu je morala posredovati tudi policija, ki je odvedla enega navijača.