Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.08.2014 11:33:45
Deli članek:

Mourinho: Barca ni znala izkoristiti Cesca

Grega Wernig

Chelsea je sezono v premier ligi začel z zmago proti novincu Burnleyju. V gosteh je slavil s 3:1, igra modrih pa se je vrtela okoli novincev Cesca Fabregasa in Nemanje Matića.

Španski vezist je bil udeležen pri vseh treh zadetkih gostov, kar je še posebej razveselilo trenerja Joseja Mourinha, ki je poleti zanj odštel 36 milijonov evrov. Karizmatični Portugalec je dejal, da Fabregasa pri Barceloni niso znali izkoristiti. V Kataloniji enostavno ni mogel priti do izraza, ker ni poznal svoje prave vloge na igrišču.

"Ko je igralec tvoja prva izbira, je težko zgrešiti. Fabregas je bil naša prva izbira na tej poziciji. Vem, kaj nam lahko da, saj sva se vsaj šest ali sedem let od zadnjih desetih srečevala v angleškem in španskem prvenstvu. Zato sem natančno vedel, kaj nam lahko prinese," je hitel razlagati Mourinho, in nadaljeval: "V Barci je igral na treh različnih mestih, bil je 'lažna devetka', kretor igre in tudi bočni vezist. Midva pa dobro veva, kaj je najbolj primerna pozicija zanj in zato nam daje prav tisto, kar potrebujemo. Hitro razmišljanje na sredini igrišča, igralce vodi v isto smer, zelo sem zadovoljen."

Portugalec je po tekmi pohvalil navezo Fabregas-Matić, ki je delovala zelo zanesljivo. "Moštvo je igralo zelo dobro, Cesc pa je bil igralec tekme. Z Nemanjo sta nadzirala potek dogodkov na igrišču in narekovala ritem. Tega nam v lanski sezoni ni uspelo niti enkrat narediti v taki meri, kot tokrat proti Burnleyju."