Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
18.08.2014 18:59:44
Deli članek:

Legia dokončno izgubila

vszi

Upanje poljskega nogometnega kluba Legie iz Varšave, da bi s pritožbami spremenil kazen krovne evropske nogometne zveze Uefe, je bilo zaman.

Tudi športno razsodišče je namreč v Lozani (Cas) je zavrnilo pritožbo Poljakov in potrdilo odločitev Uefe, tako da bo v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov nastopal škotski Celtic, njegov tekmec pa je Maribor. Z današnjo odločitvijo razsodišča iz Lozane se je za varšavske zeleno-bele nesrečno končala zgodba, ki bi imela povsem drugačen razplet, če trener ne bi naredil usodne napake le nekaj minut pred koncem povratne tekme 2. kroga kvalifikacij.

Takrat je v igro poslal Bartosza Bereszynskija, ki pa ni imel pravice nastopa. In čeprav je Legia dobila obe tekmi (s 4:1 in 2:0), je drugi dvoboj tekmovalna komisija Uefe zaradi kršenja pravil za zeleno mizo registrirala s 3:0 za Škote. Skupni izid je bil tako 4:4, Celtic pa je napredoval zaradi gola v gosteh. Legia se z odločitvijo ni sprijaznila, ampak se je pritožila; dvakrat na Uefo, krovna evropska zveza je obe pritožbi zavrnila. Po četrtkovi zavrnitvi pritožbe še na disciplinski komisiji je Legia sklenila poskusiti še z zadnjo možnostjo, ki ji je ostala, in se odločila za Cas. A tudi tokrat neuspešno.

Ta je na svoji spletni strani zdaj pojasnil, da je vpletene strani pozval k posredovanju podatkov, nato pa danes sprejel odločitev, s katero je potrdil ukrepe Uefe in zavrnil pritožbo poljskega kluba.