Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
19.08.2014 10:03:46
Deli članek:

Aleksander Šeliga: Drvimo proti cilju

Nikola Miljković

Odkar se je leta 2009 Olimpija vrnila na prvoligaško sceno, je izgubila vseh pet uvodnih dvobojev v sezoni. Vse pred svojim občinstvom. Tokrat je drugače, precej drugače.

Za zeleno-belimi so tri zaporedne zmage, poleg tega pa varovanci trenerja Darka Karapetrovića na igrišču kažejo zelo spodbuden obraz. "Imamo dobro ekipo, dober kader, dobro delamo na treningih in to se nam trenutno vrača," je vzroke za uspešno serijo naštel Aleksander Šeliga in na vprašanje, kaj se je spremenilo v primerjavi s prejšnjimi sezonami, odgovoril: "Rekel bom bolj zase. V preteklost se nerad obračam, ker nimam nič od tega, niti ne morem nič spremeniti, tako da gledam samo naprej. Je pa dejstvo, da smo videti dokaj dobro."

Kot tretji v nizu je v soboto padel velenjski Rudar. V Stožicah smo bili priča zelo dobri predstavi, za katero so zaslužni igralci obeh ekip, ki so uprizorili napadalen nogomet z veliko zanimivimi akcijami in priložnostmi. "Pričakovali smo težkega nasprotnika, ki je bil ranjen po treh porazih v uvodnih štirih tekmah. Gostje so sicer pokazali lepo igro, ampak smo bili mi tokrat boljši in glede na prikazano zasluženo osvojili tri točke," se je na zadnje srečanje vrnil kapetan zmajev.

Po uspehu proti Krki in Radomljam, katerima so poznavalci pred sezono napovedovali boj za obstanek v ligi, je torej padla še ekipa, ki bi morala krojiti zgornji del lestvice. "Takole bom rekel: neko želeno mesto na lestvici prinašajo tako imenovane male tekme. Na teh naj ti ne bi smelo spodrsniti. Nam je na uvodnih dveh srečanjih uspelo osvojiti vseh šest točk, kar je zelo pomembno. Naše vodilo je, da gremo iz treninga v trening, iz tekme v tekmo. Za nami je tretja zaporedna zmaga in naredili bomo vse, da se bo ta niz nadaljeval. Drvimo proti cilju."

Zanimalo nas je tudi, ali mu je glede na trenutno formo kaj žal, da je bil preložen derbi z Mariborom, ki bi moral biti na sporedu 2. avgusta. "Ne, prav nič mi ni žal. Meni je povsem vseeno, ali premagamo Radomlje ali Maribor, zmaga vedno šteje tri točke, tako da je povsem vseeno, kdo je nasprotnik."

Večina prvoligašev je v tej sezoni odigrala pet tekem, medtem ko so Ljubljančani oddelali zgolj tri. Vendar kljub temu na prvenstveni lestvici zasedajo tretje mesto. Ker so preložili srečanji s Koprom in Mariborom, jim manjka nekaj tekmovalnega ritma, čeprav so v teh terminih igrali prijateljski tekmi s Chelseajem in Genclerbirligijem. "Glede tega ni nobenih težav, medtem ko so ostali igrali prvenstvene tekme, smo mi igrali prijateljski tekmi. Res je, da je določena razlika med prvenstveno in prijateljsko tekmo, ampak smo igrali proti zelo močnima nasprotnikoma."

Štiriintridesetletnega Celjana skupaj s soigralci v naslednjih enajstih dnevih čakajo štiri tekme. Prva je na sporedu že v sredo, ko Olimpijo v pokalu čaka gostovanje pri Tromejniku. Čeprav bo nasproti stal tretjeligaš, podcenjevanje ne pride v poštev. "V sredo nas čaka zelo pomembna tekma. Pokazati moramo profesionalen odnos, odigrati kaj najbolje, zato gledamo samo na to tekmo. Objektivno gledano smo velik favorit, vendar se nam morebitno podcenjevanje nasprotnika, ki bo maksimalno motiviran in željan dokazovanja proti prvoligaškemu moštvu, lahko hitro maščuje. Lepo je zmagovati, a kot pravim, moramo nadaljevati s trdim in kakovostnim delom, saj nas le to lahko nekam pripelje. Samozavest moštva je primerna uspešnemu uvodu v sezono, tako da že komaj čakamo sredin pokalni obračun v Prekmurju," je za konec povedala ljubljanska hobotnica.