Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
31.07.2014 09:11:15
Deli članek:

Dokaz, kako zelo dobri smo

Grega Wernig

Na tekmi proti izraelskemu Maccabiju iz Tel Aviva je debitiral tudi Izraelec v vijoličastih vrstah, Sintayehu Sallalich, ki je v petnajstih minutah, ki jih je preživel na zelenici, dokazal, da gre za zelo dobrega nogometaša.

V zadnji minuti rednega dela je prišel hitronogi Sallalich tudi do priložnosti, po samostojnem prodoru je sprožil od daleč, vratar Maccabija iz Tel Aviva Juan Pablo pa je z zadnjimi atomi močmi njegov strel le uspel odbiti v kot. "Seveda sem bil razočaran, da moj strel ni končal v mreži. Vsakdo si želi pomagati svojemu moštvu do zmage, vsakdo si želi zadeti, tokrat mi na žalost ni uspelo, a to ni pomembno, saj smo vseeno uspeli zmagati, tako da sem zadovoljen," je včeraj po tekmi povedal Sintayehu Sallalich, ki še ni dovolj samozavesten, da bi dajal izjave v angleščini, toda na našo srečo se je za prevod njegovih besed prostovoljno ponudil edini izraelski novinar v Ljudskem vrtu. 

Triindvajsetletni Izraelec etiopijskih korenin je v igro vstopil v 78. minuti, ko je zamenjal do takrat odličnega, toda nekoliko utrujenega Agima Ibraimija. "Pričakoval sem, da bom zaigral na tej tekmi, saj bi moral igrati tudi že na sobotnem obračunu proti Radomljam, a zaradi poteka tekme nisem dobil priložnosti. Tokrat me je trener poslal v igro in bil sem seveda presrečen," je dejal Sallalich. 

"Vedel sem, da je Maccabi zelo dobra ekipa, ki je zelo dobro organizirana. Mi smo se morali na igrišču postaviti zelo pametno, da smo jih nevtralizirali in uspelo nam je. Ta zmaga je dokaz, kako zelo dober je Maribor," je zaključil Sallalich.