Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb & rb
jb & rb
31.07.2014 09:00:39
Deli članek:

Olimpija? Brez ponudbe!

Nikola Miljković

Bi Olimpija po vrnitvi Mileta Ačimovića na mesto športnega direktorja za trenerja poskušala pripeljati Slavišo Stojanovića?

Potem ko se je Mile Ačimović vrnil nazaj na mesto športnega direktorja Olimpije, so se med navijači pojavila številna vprašanja, ki so za zdaj še brez odgovorov. Česa se bo najprej lotil Ačimović? Bo prodajal, kupoval? Se bo uspel dogovoriti z Elvisom Džafićem, Dejanom Djermanovićem in Matijo Škarabotom, ki ne pristanejo na nižje plače in zaradi tega ne igrajo? In kaj bo nekdanji reprezentant storil s trenerjem? Ima Darko Karapetrović vso njegovo podporo? Ali pa bo slednjega zamenjal in na njegovo mesto pripeljal koga bolj izkušenega, koga z uglednejšim imenom?

Ob tem je zanimivo, da se po Ljubljani že nekaj dni spet govori, da bi lahko na klop Olimpije sedel Slaviša Stojanović. Prvi mož Olimpije Izet Rastoder je slednjega snubil že ob vrnitvi v prvo ligo, toda leta 2009 se je Stojanović po koncu pustolovščine pri Celju raje preselil v Združene arabske emirate in tam prevzel naloge pomočnika Srečka Katanca. Kasneje je bil tudi slovenski selektor, nazadnje je vodil Crveno zvezdo. S slednjo je dokaj presenetljivo postal srbski prvak, rdeče-beli so po njegovi zaslugi slavili prvič po dolgih sedmih letih. A nato se je moral vseeno posloviti in v tem trenutku je brez službe. Trenutek, da bi se preselil k zmajem, se torej zdi idealen. Toda ali je to dejansko izvedljiv scenarij?

"Ponudbe Olimpije nisem dobil," nam je sporočil 44-letni strokovnjak, ki pa vseeno verjame, da se bo kmalu spet vrnil v svet aktivnih trenerjev: "Na mizi imam kar nekaj ostalih ponudb. A se ne zaletavam." Ačimović ima torej, vsaj zdi se tako, še dovolj časa, da s Stojanovićem vzpostavi stik. Če je v Stožicah sploh prisotna želja po čem takšnem...