Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
30.07.2014 22:05:32
Deli članek:

Lukaku za 35 milijonov evrov v Everton

Wikipedia

Belgijski reprezentančni napadalec Romelu Lukaku je v lanski sezoni premier lige kot posojen nogometaš Chelseaja igral za Everton in v njegovem dresu zabil 15 prvenstvenih zadetkov.

Čeprav sta Londončane zapustila Demba Ba in Samuel Eto'o, Lukaku ni imel nobenih možnosti, da bi dobil mesto v udarni enajsterici čete Joseja Mourinha, ki bo v napadu računal na novinca Diega Costo in povratnika Didierja Drogbaja. Zato je 21-letnik zamenjal okolje.

Zanj so zanimanje pokazali pri Juventusu in Wolfsburgu, a se je odločil, da bo kar ostal na stadionu Goodison Park. Everton je zanj odštel 35 milijonov evrov, kar je klubski rekord - ta je do zdaj znašal 19 milijonov evrov, ki jih je Everton pred šestimi leti plačal za še enega Belgijca Marouaneja Fellainija.

Lukaku je na svoj odhod iz Chelseaja danes namignil tudi prek twitterja, ko je zapisal, da je prišel čas za pisanje novega poglavja. Z Evertonom je podpisal petletno pogodbo.

"Vemo, da je Romelu še zelo mlad in da ima izjemen potencial. Močno si želimo, da bi užival v nogometu in ga želimo gledati, kako bo še napredoval. Njegov prihod je več kot le podpis pogodbe. To je sad trdega dela, ki smo ga vložili, da smo dobili igralca, ki smo ga želeli. To je velik trenutek za Everton in najboljši način, da ekipo pripravimo za prihajajočo sezono," je povedal trener Martinez.

"Res sem vesel, da sem se pridružil Evertonu, v lanski sezoni sem imel tu izjemno sezono. Izpostavil bi odličen odnos, ki ga imam s trenerjem, predsednikom, igralci in navijači. Komaj čakam, da se vse skupaj začne znova. Veselim se nove uspešne sezone," je po podpisu pogodbe povedal Lukaku.

Lukaku, ki bo nosil dres s številko 10, bo zdaj odšel v domovino, a se bo čez nekaj dni vrnil v Liverpool. Belgijec je tretja okrepitev Evertona v tem prestopnem roku, saj sta pred njim že prišla Gareth Barry in Muhamed Bešić. Ross Barkley in Seamus Coleman pa sta podaljšala sodelovanje s klubom.
Twitter