Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
31.07.2014 08:50:06
Deli članek:

Vršičeva najbolj dramatična v karieri

Grega Wernig

Včerajšnji obračun med Mariborom in Maccabijem iz Tel Aviva je bil zares razburljiv, za minimalno zmago vijoličastih pred povratno tekmo, ki bo odigrana na Cipru, pa je v praktično zadnji sekundi poskrbel Damjan Bohar.

Nogometaši Maribora so bili po odličnem zaključku tekme razumljivo zelo zadovoljni, čustveno in z nasmeški na obrazu so odgovarjali na vprašanja novinarjev. Eden takšnih, ki se mu je ob zadetku Boharja vidno odvalil kamen od srca, je bil tudi Dare Vršič, ki je včeraj znova odigral dobro tekmo in dokazal, da bo v letošnji sezoni veliko orožje Štajercev.

"Bolj dramatičnega razpleta v mojem življenju še nisem doživel, tako da zares težko verjamem, da se nam je to zgodilo. Presrečni smo, prisotna je manjša evforija, ampak zjutraj je nov dan, takrat bo treba glave spametovati in se začeti pripravljati na zelo težko gostovanje na Cipru. Pri zadetku je prišlo do prave eksplozije čustev. Nekaj sekund pred tem se je žoga kotalila po črti, razmišljali smo ali je gol ali ni, potem pa je Bohar zadel in odvalil se nam je kamen od srca," je takoj po tekmi povedal Vršič. 

Vijoličasti so tekmo odigrali taktično zelo dobro, na začetku tekme so - tako kot je bil dogovor v garderobi - pobudo prepustili nasprotniku, potem pa so tudi sami začeli z napadi in bili večino tekme boljši tekmec. Krona dobre igre je prišla v zadnji sekundi z zadetkom, ki Mariboru pred povratno tekmo, ki bo na Cipru, na široko odpira vrata zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. 

"Odgarali smo tekmo tako kot smo se zmenili v garderobi, vse je delovalo, lukenj v naši igri je bilo zelo malo. Izraelcem smo dovolili samo dve polpriložnosti, tako da smo tekmo zasluženo dobili. V prvih desetih minutah smo se malce potegnili v obrambo, tako kot smo se zmenili, saj morate vedeti, da je bila prva tekma šele prvi polčas dvoboja, tudi 0:0 bi bil soliden rezultat, zdaj pa imamo prednost enega zadetka, ob tem pa nismo prejeli zadetka na domačem igrišču, tako da smo lahko zelo zadovoljni," je bil zadovoljen devetindvajsetletni Apačan.