Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(BZS/PR)
(BZS/PR)
0 21.11.2022 12:03:29

Boksarski spektakel ponovno v Kamniku

Boštjan Veinhandl s svojo hčerko in vsestransko športnico Hayo
BZS
Prejšnjo soboto je Boksarski klub Hayat Kamnik s pomočjo Boksarske zveze Slovenije organiziral tretji pokal Kamnika, kjer je nastopila večina slovenskih klubov. Na njem se je zvrstilo 15 bojev v kategorijah schoolboys, junior, youth in elite. Ogledali smo si tudi borbi v ženski konkurenci.

Boksarski klub Hayat, ki domuje v Komendi, je skupaj s svojo in kamniško ekipo ponovno pripravil zelo odmeven boksarski dogodek. Tekmovanje se je že drugo leto zapored odvijalo v telovadnici OŠ Toma Brejca, kjer se je zbralo kar nekaj gledalcev. Borbe so potekale v profesionalnem boksarskem ringu IBA, ki je prej stal na svetovnem prvenstvu. V klubu izjemno dobro delajo na rekreativni ter tudi na tekmovalni ravni. Barve Boksarskega kluba Hayat sta branila Stepan Kholodov, ki je osvojil že svojo peto zmago nad Qenajem Yiberijem, in Haya Veinhandl Obaid, ki je tokrat tekmovala proti starejši nasprotnici Lani Rašić iz Maribora ter kljub precej enakovredni borbi osvojila drugo mesto. Dekleti sta odlično boksali in poskrbeli za živahno navijanje občinstva. Naj kot zanimivost omenimo, da Haya primarno trenira judo in le občasno pride na boksarski trening ter je zelo srečna, da z minimalnim številom treningov kljub temu stoji v vrhu boksa njene generacije v Sloveniji.



Pokale za najboljše ekipe tekmovanja so prejeli:
1. mesto: Fight club Ljubljana – FCL
2. mesto: Železničarski boksarski klub Maribor
2. mesto: DOUBLE B GYM
3. mesto: Boksarski klub Predator



V Komendi so se pomerili v ringu

V nedeljo so v Centru Hayat v Mostah pri Komendi organizirali boksarsko revijo, tretji pokal Komende, kjer je nastopilo več kot 70 tekmovalcev iz Slovenije in tudi gosti iz Avstrije. V ringu so se pomerili tekmovalci vseh starostnih kategorij od najmlajših devetletnikov vse do članov. Sodili so boksarski sodniki Andreja Bešter, Rasto Hodnik in Mihael Židan. Dogodek sta z govori odprla predsednik Boksarskega kluba Hayat Boštjan Veinhandl in župan občine Kamnik Matej Slapar. Po odličnih dvobojih, ki jih je z navdušenjem spremljalo kar nekaj navijačev, so organizatorji podelili pokale za najboljše ekipe.



Iz točkovanja se je domači Boksarski klub Hayat vljudnostno izločil, pokale so osvojili:
1. mesto: Boksarski klub Celovec Avstrija
2. mesto: Boksarski klub Predator
3. mesto: Boksarski klub Kranj



Čestitke tudi vsem domačim tekmovalcem:
Philip Bokalj – 1. mesto
Stepan Kholodov – 1. mesto
Lovro Berger – 2. mesto
Lan Širec – 2. mesto
Nino Černivec – 2. mesto



Čestitke tudi tistim, ki so nastopili na prijateljskem dvoboju:
Urška Dovečar – 1. mesto
Sergej Gašpirc – 1. mesto
Nuša Klarić – 1. mesto
Kristjan Gašpirc – 1. mesto



Predstavnica stikov za javnost v BK Hayat Katarina Kumer je v imenu Boštjana Veinhandla izpostavila ključne vrednote v svetu boksa, ki jih bodo v Centru Hayat vedno znova nadgrajevali v procesu treninga vseh generacij: "S tema dogodkoma, ki bosta kmalu prerasla v tradicijo, želimo obiskovalce spomniti, da se boks razvija tudi v teh krajih, in predstaviti ta šport občanom. Boks je šport, ki poleg dobre fizične pripravljenosti zahteva tudi pogum, taktično razmišljanje, predvsem pa borbenost po srcu. Otroke in mlade želimo usmeriti v šport, kjer lahko sprostijo svoja čustva in pravilno usmerijo energijo ter navežejo prijateljske stike, hkrati pa se naučijo tudi samoobrambe."

V imenu Boksarske zveze Slovenije in predsednika Roberta Reherja lahko celotni ekipi BK Hayat čestitamo za odlično opravljeno delo na obeh dogodkih, ki sta bila brezhibno organizirana.



Brez zmage na mladinskem SP

Španski obmorski Alicante v teh dneh gosti najboljše mladinske boksarke in boksarje. Slovenijo sta tokrat zastopala Luka Rašić (do 75 kg) in Djelon Januzaj (+92 kg), boksarja ŽBK Maribor. Armenec Alik Hovannisyan je bil uspešnejši nad Luko, za Djelona je bil usoden evropski prvak Itauma Enriko iz Anglije. Trener Igor Rašić je bil kljub porazoma zelo zadovoljen s svojima predstavnikoma, ki sta v Španiji pridobila nove prepotrebne izkušnje za prihodnje dvoboje. 

Članki iz rubrike