Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ou
ou
0 18.11.2022 11:38:57

GO4GOAL – Inovativne protizdrsne nogavice, ki jih nosijo tudi svetovni zvezdniki

Miralem Pjanić
Damir Hajdarbasic
V prihodnjih dneh vsi navdušenci nogometa pričakujejo največji dogodek tega leta – Svetovno prvenstvo v nogometu, ki bo potekalo med 20. novembrom in 18. decembrom v Katarju. Del priprav, treningov, tekem in odrekanja pa so pri nogometaših tudi primerna oblačila in obutev. Večina meni, da so bistvenega pomena prav čevlji, ki uspešnim nogometašem omogočajo hiter tek, agilnost in tudi gibčnost, v resnici pa se zelo pogosto pozabi tudi na nogavice, ki so ves čas v stiku s stopalom in ključnega pomena.

Tega se zelo dobro zaveda tudi Tadej Glavač, tudi sam rekreativni nogometaš in športni navdušenec, drugače pa ustanovitelj in direktor znamke GO4GOAL, ki žogo brca že od rane mladosti. Dokler ni v četrtem letniku med treningom začutil hude bolečine v spodnjem delu hrbta. Zdravnik je pregledal tudi njegova stopala in ga povprašal po žuljih - glavni razlog za njegovo poškodbo. Zaradi žuljev je krčil palec, ga potiskal v stopalo in posledično je svoje telo spravil v nepravilen položaj. Žulji pa so bili posledica neprimernih nogavic.

A Tadej ni stal križem rok. Poškodba mu je sicer prinesla dolgoročne posledice, kot sta išias in vedno prisotne bolečine v spodnjem delu hrbta med športanjem. Je pa točno zato razvil prav posebne športne nogavice. “Med igranjem nogometa in pri ukvarjanju z drugimi športi sem imel vedno probleme z neprilegajočimi se nogavicami, vlažnimi stopali in posledično žulji. Ugotovil sem, da na tržišču ni res dobrih, kakovostnih nogavic, saj se vedno manj pozornosti posveča kakovostnim materialom. Zato sem se s strokovnjaki podal v raziskave in izdelal novo generacijo športnih nogavic.”

Zakaj so športne nogavice GO4GOAL drugačne od drugih?
Posebne so zato, ker so nastale v sodelovanju z različnimi strokovnjaki, ortopedi, fizioterapevti, strokovnjaki za tkanine in celo skupaj s športniki, razvite pa so bile v Sloveniji. Vsak je k razvoju prispeval svoj delček znanja in tako poskrbel za nastanek vrhunskih športnih nogavic. Vsak material je na točno pravem mestu in s pravim ciljem: olajšati gibanje in zagotoviti dobro počutje. Zaradi inovativnega kompresijskega pletenja pa so dosegli, da se nogavica popolnoma prilega stopalu in ga stabilizira ter omogoča bolj naravno gibanje.

Prednosti nogavic GO4GOAL:
• Namesto klasičnih silikonskih blazinic so na spodnjo stran stopala (notranjo in zunanjo stran) vpletli prilagodljivo protizdrsno tkanino. Slednja ne dopušča drsenja v čevljih in tako ustvarja popolno ujemanje stopala, nogavice in notranjega podplata čevljev.
• GO4GOAL nogavice vsebujejo material, ki za 30-odstotkov hitreje odvaja vlago in se posuši 50-odstotkov hitreje kot bombaž in tako ohranja stopala sveža in suha ves čas.
• Posebej so prilagojene levemu in desnemu stopalu – to omogoča popolno prileganje, s posebnim pletenjem in materiali pa ščitijo določene predele stopala (gleženj, prsti, ahilova tetiva).
• Nogavice dokazano preprečujejo možnost nastanka žuljev.



Prednosti, ki jih uporabniki navajajo so udobje, varnost, stabilnost, nedrsljivost, suha stopala in preprepčevanje žuljev.

Nogavice GO4GOAL športnikom pomagajo do boljših rezultatov
Primerne so tako za profesionalne kot rekreativne športnike znotraj različnih disciplin, otroke pa tudi ljudi, ki veliko časa preživijo na nogah. Na začetku podjetniške poti je Tadeju pomagal nekdanji profesionalni nogometaš Marcos Tavares, ki je sodeloval tudi pri samem razvoju nogavic, sledili so še Borut Mačkovšek, Dominika Čonč, Rok Možič ... Sedaj največ sodeluje z mladimi športniki in jim pomaga na njihovi športni poti.

Kje vse najdete nogavice GO4GOAL?
Trenutno so na voljo v manjših specialiciranih trgovinah po Sloveniji, Avstriji in v njihovi spletni trgovini GO4GOAL. Sodelujejo pa tudi z nogometnimi klubi, saj lahko na nogavice dodajo logotip kluba ali karkoli drugega, kar je tudi odlična ideja za darilo.

Letos so v svoj repertoar dodali še nizki model v beli in črni barvi, obstoječemu srednjemu modelu pa so dodali še black edition barvo.

Tadej upa in navdušen bi bil, če bi tudi kdo od nogometašev na Svetovnem prvenstvu nosil njegove nogavice: "Ponosen sem, da naše protizdrsne nogavice GO4GOAL uporablja čedalje več nogometašev, tudi svetovnih zvezdnikov in da jim slednje pomagajo pri preprečevanju poškodb in da se lahko osredotočijo zgolj na svojo igro. Mogoče nogavice GO4GOAL zasledimo tudi na letošnjem Svetovnem prvenstvu."

Značke: GO4GOAL, nogomet, katar

Članki iz rubrike