mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ou
ou
0 17.11.2022 12:02:16

Televizor Philips edinstven na svetu s tehnologijo OLED in Ambilight za šport, filme ali igranje igric

Ko so se naši predniki pred milijoni let družili, je bilo to druženje ob ognju. Sedeli so v krogu, se greli, pripravljali jedi in komunicirali. Danes je drugače. Če ne sedimo za mizo v krogu, sedimo v polkrogu pred televizorjem. In ker smo si ljudje različni ter so zato različni tudi naši interesi, je povsem normalno, da želi nekdo gledati šport, drugi zanimiv film, tretji poljudnoznanstveno oddajo, mlajši želijo igrati računalniške igrice ali pa se želimo ob televizorju sprostiti in poslušati dobro glasbo.

Vse te želje izpolnjujejo televizorji blagovne znamke Philips. Edini na svetu namreč združujejo tehnologijo OLED in edinstveno tehnologijo Ambilight, kar ponuja edinstveno doživetje slike in zvoka. Pa pojdimo po vrsti.

OLED je kratica za »Organic Light-Emitting Diode« (organsko svetleča dioda). Prednost televizorjev OLED v primerjavi z drugimi tehnologijami so globoki kontrasti; črne barve so dejansko črne, kar je pri kakovosti slike izjemno pomembno in kar lahko opazite, če televizorje pri izbiri primerjate med seboj in jih gledate pod različnimi koti. Ne nazadnje je tehnologija OLED tudi porok za varčnost in vrhunsko barvno natančnost. S prostim očesom boste pri ločljivosti 4K opazili najmanjše podrobnosti v vsakem filmskem prizoru. Velika večina televizorjev Philips OLED podpira vse HDR-kodeke (Dolby Vision, HDR10, HDR10+, HDR10+ Adaptive …). To boste hitro opazili predvsem tisti, ki imate starejši televizor. Ta praktično vse filme predvaja v enaki kakovosti, čeprav so bili posneti v sodobnejši tehniki, saj televizorji starejšega datuma novejših tehnik ne prepoznajo.

Vse čarovnije v notranjosti televizorjev OLED izvaja Philipsov procesor P5 z umetno inteligenco. Ta skrbi za realističen prikaz prizorov, kjer napredni algoritmi obdelujejo slike na podoben način kot naši možgani. Rezultat so realistične, bogate barve in gladko premikanje slike. Če je denimo dosežen gol na nogometni tekmi, imamo občutek, da ga gledamo v živo na stadionu, in ne zgolj na posnetku dan po tekmi.

In kako se lahko na svetovnem prvenstvu v nogometu nenadoma znajdemo sredi stadiona? Preprosto! S funkcijo Ambilight, ki jo ponujajo le televizorji Philips. Gre za dinamične svetlobne učinke na zadnji strani televizorja. Ambilightove LED-diode za robovi televizorja v realnem času osvetljujejo steno za televizorjem z enakimi barvami, kot so prikazane na zaslonu, in se prelijejo v ozadje. Ta funkcija z osvetlitvijo okolice televizorja razširi naš zaslon in tako močno izboljša celotno izkušnjo gledanja.


Philips ponuja tudi odgovor na sodobni način gledanja televizije s številnimi aplikacijami za pretakanje vsebin, kot so Netflix, Apple TV, HBO Max, Disney in YouTube, prav tako pa na njem najdete prednastavitve za uporabo Neo, Eon, T2, Voyo in še kaj. Televizor lahko povežete z zvočniki, ki podpirajo DTS Play-Fi, in zvok preprosto predvajate v več prostorih.

Vaš televizor Philips OLED je prava izbira tudi za igranje iger. Ko vklopite igralno konzolo, televizor samodejno vklopi poseben način za igre z izjemno nizko zakasnitvijo. Vsak vznemirljiv trenutek boste doživeli v hipu! Podprti so VRR, Freesync in G-Sync, kar omogoča hitro in tekoče gibanje.

Televizorji Philips OLED ponujajo tudi vrhunski zvok. Če pa ste avdiofil in bi želeli zvok televizorja dodatno oplemenititi, ga lahko nadgradite s Soundbarjem, ki bo vaš dom obdal z neverjetno realističnim zvokom in natančno zvočno reprodukcijo. Mogočni nizki toni bodo poskrbeli, da boste glasbo in vibracije tudi začutili.

In še to. Televizorji so danes brez dvoma pomemben del interierja vsakega doma. Potrebe uporabnikov po informacijah, komunikaciji in zabavi so ostale enake, toda način, kako ustvarjamo slikovno in zvočno izkušnjo, da navduši gledalce, je Philips izpopolnil do potankosti. Tako boste težko našli televizor, ki je za dizajn prejel toliko nagrad kot prav omenjena blagovna znamka. Trdno se namreč držijo štirih načel. Prvo načelo je jasna in informativna oblika, torej manifestacija uporabniške izkušnje v izdelku. Drugo načelo, ki mu sledijo, je nič odvečnih detajlov; še vedno velja »manj je več«. Naslednje načelo je inovativna uporaba materialov, ki prinaša pomembno razlikovanje od drugih, zadnje pa dodelava podrobnosti, saj želijo potrošnike prepričati s svojimi vrhunskimi industrijskimi veščinami.

Vsakemu, ki se za nakup Philipsovega televizorja OLED skupaj s Soundbarjem odloči do 31. decembra 2022 na prodajnih mestih v Sloveniji, pa bo povrnjen del kupnine v višini 200 EUR. Več o promociji in izdelkih, ki so vključeni vanjo, si lahko ogledate na povezavi https://www.philips.si/c-w/promocije/oled-soundbar-vracilokupnine.

Galerija
Značke: philips, televizija

Članki iz rubrike