stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 18.12.2020 14:16:29

EKIPINI FANTASY NASVETI: Pred 19. krogom pozor na TE TRI NOGOMETAŠE

Grega Wernig
Pozor na te tri nogometaše.

Rudi Požeg Vancaš (Maribor) – 11 mio €, vezist

Presenetljivo je celoten štajersko-prekmurski derbi preživel na klopi za rezervne nogometaše. Mauro Camoranesi se je odločil, da Rudija Požega Vancaša na tekmi z Muro spočije, toda hkrati je takoj po koncu dvoboja poudaril, da bo RPV zagotovo začel zadnjo tekmo jesenskega kroga, ko vijoličasti v Ljudskem vrtu gostijo povsem razglašeni Aluminij. Maribor bo v vlogi velikanskega favorita, na prvi medsebojni tekmi – no, pravzaprav drugi, prvo so Mariborčani dobili za zeleno mizo – je v Kidričevem že zabil gol 'šumarjem'. Požeg Vancaš bo spočit in motiviran, da jesenski del sezone zaključi s še kakšnim zadetkom ali vsaj asistenco. Aluminij je nasprotnik po meri, Kidričani so na skromnem devetem mestu na prvenstveni lestvici, doslej so prejeli že 30 golov, kar je zgolj en gol manj kot najskromnejša ekipa lige Gorica.

Aljoša Matko (Maribor) – 8,5 mio €, napadalec

Tako kot Rudi Požeg Vancaš bo imel tudi Aljoša Matko priložnost, da popravi svoj strelski izkupiček. Mladi slovenski reprezentant pravzaprav vsakič, ko dobi priložnost, slednjo tudi izkoristi. In nekako je počasi že prisilil Maura Camoranesija, da mu nameni vlogo starterja, ne več jokerja s klopi. Tudi na derbiju z Muro se je Matko znašel v začetni enajsterici, priigral je enajstmetrovko (in imel zato pripisano asistenco), hkrati se je znašel še v dveh, treh lepih priložnostih. Matko je eden tistih napadalcev, ki zlahka prihajajo v priložnosti. Njegov izkoristek priložnosti sicer ni najboljši, vendar mariborski napadalec tako pogosto prihaja v lepe situacije za dosego zadetkov, da jih redno tudi zabija. Do tega trenutka je v polno meril že šestkrat, proti Aluminiju bi lahko dosegel še svoj sedmi (morda tudi osmi ali deveti) zadetek.

Đorđe Ivanović (Olimpija) – 9,5 mio €, vezist

Malce se že pozna utrujenost pri Đorđeju Ivanoviću, ki mu bo zimski premor prišel zelo prav. Na sporedu je še zadnji jesenski krog, ki ga želi nogometaš Olimpije izkoristiti na najboljši možni način in na premor oditi kot prvi strelec lige. Tekmec je po meri. V Stožice prihaja Gorica, najskromnejša ekipa lige in hkrati obrambno najslabša ekipa med slovensko nogometno elito. Ivanovića v Fantasyju sicer vodimo kot vezista, vendar že zelo dolgo igra v konici napada, skupaj z Andresom Vombergarjem, kar seveda pomeni, da Srb dobiva dodatne točke tako za dosežen zadetek kot za 'prazno mrežo'. Ivanović bo zagotovo eden najbolj nevarnih igralcev na obračunu med Olimpijo in Gorico, hkrati je tudi prvi izvajalec najstrožjih kazni pri Ljubljančanih, in je zato zelo zanimiva izbira tudi za kapetana v tem krogu.

Značke: fantasy, nasveti

Članki iz rubrike