Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
13 17.12.2020 07:24:51

Je šla nagrada za ŠPORTNIKA LETA v prave roke?! Primož ROGLIČ brutalno iskreno o odločitvi, ki je dvignila prah!

Športnik leta 2020 je postal Primož Roglič.

Nagrada za športnika leta za leto 2020 je v Sloveniji dvignila nekaj prahu. Med ljubitelji športa se namreč krešejo mnenja, o tem, kdo bi si jo najbolj zaslužil. Primož Roglič, ki je osvojil Vuelto in bil drugi na Touru? Ali Tadej Pogačar, ki je osvojil največ, kar je v kolesarstvo mogoče - osvojil je slovito dirko po Franciji, kolesarski Wimbledon? Ali pa košarkarja Luka Dončić in finalist minule sezone lige NBA Goran Dragić, ki skrbita za to, da tudi v najmočnejši ligi vedo, kje je Slovenija. 

Na koncu je šla nagrada v Rogličeve roke. Zasluženo? V pogovoru za STA je Roglič, ki je to nagrado osvojil drugič zapored, dejal: "To je šport, takšno je življenje. Vsak športnik si zasluži nagrado. Vsak se trudi za svoj maksimum. Nekaterim to uspe, drugim morda ne, na koncu pa me zelo veseli, da sem ravno jaz prejel nagrado. Čestitam tudi njima in vsem ostalim športnikom, ki trdo delajo in se trudijo po najboljših močeh." 

Na vprašanje, kaj ga je ločilo od ostalih konkurentov za ta laskavi naziv, pa je Roglič odgovoril: "To bi morali povedati tisti, ki so me izbrali. Sam lahko rečem le to, da sem se trudil od samega starta do konca narediti največ, kar lahko. Vmes se, tako kot je to v navadi v življenju, nekatere stvari niso izšle tako, ko sem si želel ali zamislil. Z vero po boljšem jutri pa sem vsak dan startal znova in se temu primerno boril do konca sezone."

Članki iz rubrike