Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ue
ue
2 18.12.2020 11:08:52

Kaj je storil PETER VILFAN! Z olimpijskega komiteja mu ODGOVARJAJO in ga OPOZARJAJO ...

www.alesfevzer.com
Slovenska košarkarska legenda Peter Vilfan je pred dnevi s svojim zapisom na družbenem omrežju mnogim stopil na žulj.

Olimpijski komite Slovenije je zmotil del zapisa Petra Vilfana, kjer je omenil, da krovna slovenska športna organizacija ne naredi dovolj za šport v času pandemije.

Peter VILFAN ostro udaril po VLADNIH UKREPIH: Slovenski šport PROPADA, poglejte, kaj so naredili SRBI!

Odgovor Olimpijskega komiteja Slovenije objavljamo v celoti in brez popravkov.
Odgovor na zapis v Ekipi z  naslovom Slovenski šport PROPADA, poglejte kaj so naredili SRBI, z dne 9. 12. 2020
Spletna stran Ekipa24.si je 9. decembra 2020 objavila zapis Petra Vilfana z naslovom Slovenski šport PROPADA, poglejte kaj so naredili SRBI , ki ga je nekdanji državni sekretar za šport objavil na svojem Facebook profilu. Na temo ignorantskega odnosa Vlade R Slovenije do športa v času epidemije COVD 19 seveda ni mogel, kako  tipično, mimo Olimpijskega komiteja Slovenije, najvišje in najmočnejše športne institucije pri nas. V nebo vpijoči so njegovi pozivi: Kje je njegov predsednik? Zakaj se ne oglaša, opozarja na katastrofalno situacijo, nastopa v medijih, poziva vlado, ministrico, poslance naj vendar kaj naredijo! Kje so predlogi, rešitve, zahteve? Vprašanja, ki  jih zastavlja Vilfan so legitimna, kažejo pa na nepoznavanje dela olimpijskega komiteja, še posebej v minulih šestih mesecih ali pa so zastavljena populistično in z nekim drugim namenom. Ni dovolj prostora, da bi zapisal in pojasnil vse predloge za rešitev in pomoč slovenskemu športu v teh težkih časih, ki jih je OKS, v sodelovanju s članicami, naslovil na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, poslance in Vlado R Slovenije, na čelu z njenim predsednikom od marca 2020 do danes. Predsednik OKS Bogdan Gabrovec ima za seboj nešteto srečanj s predstavniki športne sfere, na katerih so skupaj iskali rešitve. Generalni sekretar OKS Blaž Perko ima redne delovne sestanke z direktorico Direktorata za šport na pristojnem ministrstvu. Po dolgih letih je celo prišlo do sestanka s premierjem Janšo na Brdu pri Kranju. Res je, nič kaj dosti pozitivnih rešitev za slovenski šport. Do sedaj. Še vedno pa  smo prepričani, da le kulturni dialog, oborožen z argumenti pelje v pravo smer.
Ko Vilfan piše, da je čas za akcijo, da pisanje nekakšnih vljudnostnih pisem ne zaleže, bi bilo morda modro, da vsem nam pove kakšno akcijo ima v mislih?! Morda nas presvetli z učinkovito rešitvijo, ki ga je prešinila v času  njegovega, sicer kratkotrajnega, dela na položaju državnega sekretarja za šport.
Naj ob koncu ponovim, kar sem ob neki drugi priložnosti Petru Vilfanu že napisal. Iskreno se zahvaljujemo izjemnemu športniku za dodatno spodbudo pri prizadevanjih OKS in celotnega organiziranega športa v Sloveniji za povečanje državne podpore športu  in verjamemo, da bomo skupaj, kot ekipa dosegli več. Če nas vodijo iskreni nameni…..
Olimpijski pozdrav!

Brane Dmitrovič, vodja odnosov z javnostmi

Značke: peter-vilfan, oks

Članki iz rubrike