Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.03.2015 22:36:51
Deli članek:

Mariborčanke dokončno v polfinalu

Arsen Perić

Košarkarice Grosbasketa so z odlično igro v drugem polčasu na gostovanju v Slovenskih Konjicah dosegle novo visoko zmago.

Ta del igre so dobile z 39:11 in slavile z rezultatom 87:46. Konjičanke, ki so še tretjič zapored tekmo odigrale s samo devetimi igralkami, so se pred tem v okrnjeni zasedbi dobro upirale favoriziranim Grosupeljčankam.

Te so prek Martine Osterman (12 točk, 7 skokov), Aline Gjerkeš (14 točk, 6 skokov) in Haleigh Lankster (24 točk, 10/14 za dve, 8 pridobljenih žog, indeks 29) - hitro povedle s 15:6, sredi 18. minute pa je prednost Dolenjk znašala že 17 točk (27:44).

Neja (14 točk) in Katja Klančnik (9 točk, 4 podaje) sta nato do polčasa razliko uspeli znižati (35:47), po odmoru pa je njuni ekipi dokončno zmanjkalo moči za kaj več.

"Zasluženo smo zmagali. Začeli smo odlično, nato v igri malo padli, v drugi četrtini pa dokončno vzpostavili kontrolo, ki smo jo držali vse do konca. Pohvaliti moram igralke za prikazan odnos ter pristop. Igrale so dobro, za kar jim čestitam," je bil po koncu tekme s predstavo svojih varovank zadovoljen grosupeljski trener Dragomir Bukvić.

Konjičanke so s porazom izgubile tudi teoretične možnosti v lovu na četrto mesto na lestvici, ki kot zadnje vodi v polfinale.

Tam se bodo Mariborčanke srečale z Athlete Celjem, medtem ko Grosbasket čaka dvoboj s Triglavom. Kje bosta slednji ekipi začeli niz tekem na dve zmagi, bo bržkone jasno v torek, 24. marca, ko se bosta v 19. krogu srečali na zadnjem medsebojnem srečanju rednega dela.