Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
11.03.2015 14:15:51
Deli članek:

Pop junija "zapre štacuno"

Reuters

Veliko se v ligi NBA zadnje čase govori o tem, da bi sezono podaljšali v mesec julij.

Razlog za debate o še dodatnih igralnih dnevih je zdajšnji preveč zgoščen ritem igranja. Klubi se pritožujejo, da je preveč primerov, ko morajo igrati dve tekmi v dveh dneh, v povprečju vsaka ekipa na sezono igra 16 do 20 dvobojev dva večera zapored. A rešitve težav ne vidijo vsi enako.

Nekateri igralci, tudi zvezdniki, kot sta recimo LeBron James in Dirk Nowitzki, so za to, da se zmanjša število tekem z zdajšnjih 82. Drugače pa razmišljajo lastniki moštev, ki jim manj dvobojev in posledično manj prodanih vstopnic, hrane, pijače, manj denarja od oglasov in še vse, kar sodi k zaslužku od tekem, ne pride na misel.

Ti predlagajo, da se razvleče čas igranja tudi na mesec julij in hkrati skrči seznam predsezonskih tekem. Najbolj goreč oziroma glasen privrženec tega je lastnik Dallasa Mark Cuban, ki je nagovarjal že prejšnjega komisarja Davida Sterna, a neuspešno, zadnje leto in še malo pa to počne pri Adamu Silverju. Očitno bolj uspešno, saj je ta dejal, da bi se o tem lahko pogovarjali.

"Če bo odigrana ena sama tekma v juliju, ne računajte name," je Silverju, Cubanu in vsem drugim, ki so za podaljšanje sezone, sporočil Gregg Popovich. Trener aktualnega prvaka San Antonia je prepričan, da je zdajšnji sistem ravno pravšnji, oziroma meni, da je sezona, ki se konča junija, več kot dovolj dolga. "Julija ne bom delal," je še pribil strateg, čigar mnenje vsekakor nekaj šteje.