Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.03.2015 21:51:58
Deli članek:

Liga Telemach: Novomeščani končno zmagali

Krka je spet zmagala v državnem prvenstvu! Da, tudi to je novica, če aktualni prvak pred tem izgubi štirikrat zapored.

Košarkarji Krke so nujno potrebovali zmago za uvrstitev v ligo za prvaka. Danes Mariborčani niso bili dorasel tekmec, čeprav so Novomeščani nastopili brez štirih ključnih igralcev. Na koncu so prvaki slavili s 27 točkami razlike.

Domačini so resno krenili v dvoboj in se niso ustavili niti za minuto. Že izid 25:4 po prvi čertrtini priča o resnosti domače zasedbe, ki je v svojih rokah držala niti igre. Mariborčani po visokem porazu ostajajo zasidrani na dnu lestvice, Krka pa si je več ali manj že zagotovila uvrstitev v ligo za prvaka.

Čeprav v četi trenerja Aleksandra Đikića ni bilo Malcolma Armsteada, Jasmina Hukića, Erjona Kastratija in Tomaža Bolčine, je ta dokazala, da zna stopiti skupaj, ko je to najbolj potrebno. Na drugi strani mariborski strateg Andrej Kuzma še naprej rešuje finančne uganke štajerske ekipe, ki se zaveda, da ji je v tej sezoni mesto zgolj v ligi za obstanek.

Pri Mariborčanih je bil edini razpoložen Kayembe Ruphin, ki je dosegel 25 točk in ujel 13 žog, pri Krki so po 11 točk dosegli Nebojša Joksimović, Žiga Zatežić in Jure Ritlop.

Maribor Nova KBM je s to tekmo končala redni del lige Telemach, Krko pa naslednjo sredo čaka gostovanje pri Hopsih s Polzele.

Aleksandar Džikić, trener Krke: "Letos smo imeli na nekaterih tekmah zmage za samoumevne in videli smo, kako so se razpletle. Tokrat ni bilo tako. Hitro smo si prislužili zmago ter povečali minutažo mlajših igralcev."

Andrej Kuzma, trener Maribora Nove KBM: "Po tem, ko so nas zapustili štirje igralci, smo vedeli, da bo sledilo mučno obdobje do konca lige Telemach. Zdaj je ta zgodba končana, upam, da so igralci dobili prepotrebne minute, ki jih bodo znali unovčiti v ligi za obstanek. Dejstvo je, da potrebujemo okrepitve, ki so že na vidiku in verjamem, da smo z njimi v drugem delu lahko konkurenčni."

Krka - Maribor Nova KBM 80:53 (25:4, 55:21, 70:40)
* Novo mesto - Dvorana Leona Štuklja, gledalcev 300, sodniki: Krejić, Česen (oba Kranj), Vuga (Izola).
* Krka: Krivec 2, Rojc 7 (2:2), Wangmene 10 (4:4), Mulalić 6, Joksimović 11, Booker 6, Polutak 2, Zatežić 11, Ritlop 11 (1:1), Lapornik 6 (2:2), Halilović 8.
* Maribor Nova KBM: Matijević 6 (2:2), Lulić 3, Ruphin 25 (8:12), Mlakar 2, Šarkinović 7 (2:4), Lopičić 10 (2:6).
* Met za tri točke: Krka 9:29 (Joksimović 3, Mulalić 2, Booker 2, Rojc, Zatežić), Maribor Nova KBM 3:15 (Lulić, Ruphin, Šarkinović).
* Prosti meti: Krka 9:9, Maribor Nova KBM 14:24.
* Osebne napake: Krka 23, Maribor Nova KBM 31.
* Pet osebnih: /.