Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
10.03.2015 11:21:17
Deli članek:

Roman Lisac: Ve se, kdo je glavni ideolog

Direktor lige ABA je bil dan po novici z zasedanja upravnega odbora Fibe povsem miren.

Ujeli smo ga ravno ob vračanju z nekajdnevne poti, na kateri je tudi zbiral mnenja klubov glede lige ABA. Ko smo ga vprašali, kakšno taktiko kujejo v vodstvu glede odločitve Fibe in kaj to pomeni za ligo, se je le zasmejal. "Taktike ni, ker Fiba sploh ni sprejela nobene odločitve. Lahko pa odkrito povem, da nam nič ne pomeni. Devet let smo obstajali tudi brez Fibe, šele potem nas je priznala. Problem je, zakaj do tega prihaja, to tudi nas zanima. A po drugi strani niti ni važno, s Fibo se sploh ne bomo več ukvarjali," je pribil Roman Lisac, s katerim smo se pred kratkim že pogovarjali.

Podobno kot takrat je tudi tokrat poudaril, da liga ABA ni nikakršen problem in da se Fiba napačno loteva stvari. "To ligo so ustanovili klubi in jo bodo tudi ugasnili. Ne Fiba, ne Rašo Nesterović, ne Bodiroga, ne Radović. Klubi bodo rekli 'ne potrebujemo lige' in takrat bo prenehala delovati. Če in ko bo tako, sam ne bom rekel niti črke a. Bova z Lorbkom sedela v pisarni brez klubov in lige? To je liga klubov, narejena iz potrebe. Enako evroliga. Ko bodo Barcelona, Maccabi, CSKA rekli, da ne potrebujejo Evrolige in Uleba ter da gredo k Fibi, takrat Evroliga ne bo imela več pomena obstajati," je bil zgovoren direktor lige ABA.

Tisti del o Nesteroviću nas je razumljivo bolj podrobno zanimal. "V Sloveniji so nekatere osebe naenkrat proti ligi ABA, ne vem iz kakšnega razloga. Ne vem, kje je problem. Naj stopijo naprej in se izjasnijo. Tudi na Košarkarski zvezi Slovenije naj povedo, kje je problem. Ve pa se, kdo je glavni ideolog te zgodbe v Sloveniji, koga najbolj moti," je dejal Lisac in dodal, da s KZS-jem še niso imeli kontakta: "Če bo treba, ne bomo nič skrivali, ampak povedali, kako stvari stojijo. Določeni ljudje želijo vodo speljati na svoj mlin, ljudje iz naše zveze pa jih podpirajo. Določeni ljudje. Naša zveza bo morala kmalu povedati, kako in kaj."